4 april

05.49 Fikar. Minus 4 ute, de går åt rätt håll. Igår kunde jag rida 2 hästar ute men den första va inne för de hade inte tinat .

Alla gick fint. Provade saxen m Festus. Känns som han är kvar på bak mkt bättre då de är lättare helt enkelt. Red igenom B2 med Odi som kämpade på bra i slasket. De va lite plaskigt på utebanan o tror de sög lite under fötter på han. Han är ju inte jättestark. Banan är dock inte djup på någe vis.

De blir lite skillnad på en 5 åring kontra de andra två….man får sänka kravet på vissa saker. Att de är svårt att de känns lika liksom….svårt o förklara.

Men de gick rätt bra. Red lite linjer ur Int II med Iogurte, gick oxå rätt bra. Jag har en personlig uppfattning av hur man ska tänka gällande tävling. Alltså tävling är tävling och en massa saker spelar in..alla hästar är olika på tävling och alla tävlingar ser olika ut. MEN jag försöker tänka att jag ska ”klara” sakerna som är i program. Att hästen känner sig bekväm med rörelserna. Jag behöver inte prestera i alla moment. Det tar tid. Alla behöver bli bekväma tillsammans i programmet.

När jag red Iogurte i IntA så klarade vi allt. Verkligen…. 64% kändes fantastiskt. Hur kan de göra de??? tänker nån…. Jo vi klarade de…..de var definitivt inte bra men vi skapade en grund. Allt kan hela tiden bli bättre-för alla. Ingen har ridit på 100%.

Rider man en klass som innehåller vissa svårigheter ex vis LA….förvänd galopp. Man klarar de o kanske får ett hyfsat betyg men hästen går bakåt i första halten. Det är ju två olika saker. Vanliga skitfel och att inte klara de svåra,.

Man klarar passage/piaff men får 5 på ökad skritt för hästen inte går fram…..kanske den inte går fram för Piaff/passage va så jobbigt/svårt att de blir knöligt med nästa….de finns olika fel. Viktigt när man ska analysera sitt program.

Idag är de rida igen och nån lektion i eftermiddag/kväll…

I morron blir de troligen Karlstad. Ärenden. Och till VC och jag tror de ska montera en sån där blodtrycksmätare igen(dygn). Kommer inte ihåg sist hur de blev när jag red /mockade osv….

Kollade hemmafinalen i Biggest Loser igår. Coolt när de blir en ny människa…de blev inte de för alla tyvärr men några.

Skrutt som valp. 13 år sedan