1 maj….välkommen

06.06 Fikar. Bästa månaden !!! Underbart igår. Red alla tre . Duktiga. Odi fixade en serie. Det är inte så att jag pressar han på nåt vis , jag behöver hitta övningar att öva upp hans kvickhet. Ragnar fick gå sitt första? pass på utebanan. Inte alltid lätt med lösdriftare på banan bredvid lösdrift. Kan lätt bli distraherade så att säga men de gick fint. Duktiga praktikanter.

Efter lunch blev de trädgård. Rensade vid ridbanan och lite runt där. Klippte lite rosbuskar osv. Satte lite lökar o frön. Fortsatte ner till huset o körde på lite i de rabatterna oxå. Inte jättepetigt men blev bra. Man får dra en gräns liksom, i förhållandet till vad man kommer o göra sedan i rensning osv. Lite lagom blir bra.

När jag påtade i denna trädgård låg hundar o solade på den nystädade och blomprydda trappan.

När vet jag inte men Pelle pep då iväg…..vid 19 så jag stona stå o stirra på nåt i fjärran och sedan hörde jag ett jädra skällande…..både vanligt o konstigt. Upp emot grannen.

Lars kom hem i samma veva och jag sa Pelle är där o skäller…pekade.

Han åker bort.. de tar en stund jag kikar. De skäller …..jag åker oxå bort. Då har Lars stört fighten så Pelle piper iväg hemåt. Jag möter upp.

Blodig lyfts han direkt upp i badkar. Tvättar han o spritar såret. Nu fattar man varför de klipper öron på kamphundar ,blöder rejält.

Att jag duschade han förvärrade skakar-instinkt så direkt han va klar,skakade han så de såg ut som en mordscen från en skräckfilm på väggarna.

Lars virade en handduk runt o satte sej ute med han. Så fick de bli , så fort han kliade sej eller nåt så kladda han ner sej . Vi ska INTE duscha förrän i kväll kanske med risk för nyduschad-skaket som kan få de o börja blöda igen.

Hur gjorde vi i natt då? i sängen? NEJ i badrum med en skål vatten ….ledsen? Ja ….Lars hämtar madrass och lägger sej på golv i badrummet.

De har sovit bra…snarkade fint i morse. Verkar ha koagulerat och han är pigg o äter/dricker.

Idag fortsätta med trädgård, planera för närmsta dagar,rida 2 st.