5 april

05.42 Fikar. Sovit sådär…. drömde nån ringde o sa att Skrutt o Pelle va på Edsgatan Karlstad, De hade sprungit 63 mot stan. Inte helt osannolikt dessvärre. Han skulle skjuta dom om vi inte kom med en gång o hämta.

Igår red jag Festus o Iogurte. Samma procedur men ingen fick va ute då solen gömde sej o de va hårt på banan.

Idag rida en och sedan ärenden i stan. Lektioner i em/kväll.

Hjälpte Carro lite m unghästar .

Mat blev de. En ugnslax med citron parmesan o dill. Hälde på lite grädde. SÅ gott. Gjorde ett potatismos på inte helt rätt potatis men de är gott iallafall. Fick bli en ugnspannkaka till. Alltid bra o ha ståendes. Kan klippas med sax….små bitar o värm i stekpanna m smör. Godis.

Ska besöka mor idag. Behöver lite papper o grejer. Ska leverera Påskägg.

Ska förbi själavårdsstället- Myrorna. Ska se om jag hittar lämplig radio till manegen. Den gamla(oxå en loppis) har efter flera år korkat ihop av allt damm och annat som hänt. Man sätter på och sean stänger den av ibland…sätter på sig os. Igår inte alls.

Har ju flaggat lite för en höjning av allt . Har inte höjt på flera år trots allt som höjts för mej i form av bränsle…..och annat.

Handlar ju inte om att man inte inser de är mkt pengar. Men är de dyrt??? De är frågan. I förhållande till andra privata tjänster???

När man rider i min manege…en lektion så innefattar de el till lampor. Ibland tänder man inte men ibland. Igår vattnade vi manegen. Personal till de. Sladdar underlaget. Personal,bränsle mm.

Folk går på toa….ibland lämnas skräp eller bajs på parkering…..(inte vanligt alls) De 500:- (i nuläget) ska skattas för . de är ink moms. Samt täcka allt ovanstående.

Åker man ut o har träning….Restiden ???Bilen….Jag vet oxå de finns smärtgränser men se på alla ”privattränare” Privata coacher eller liknande När man hyr en människa med dess kompetens… konsulter???

Jag gav ett exempel från Stockholm igår och (på Facebook) och visst är de dyrare i storstäder. Absolut men de var mer en intressant läsning Hur specifikt många har de.

Att Stockholms stallhyra var 10.000 högre än min betyder inte att jag ska höja så.

Jag funderar på egen del med dömning ex vis. Tror inte alla vet att ett domararvode på en 2* tävling är typ 230:-/timme. Som ska skattas för. Restiden ”kvittas” mot bränsle.

Birk vilar