7 juni

05.48 Fikar. Huvudvärk o högt blodtryck. Så får de bli.

Igår hemmadag . Världens bästa Jocke kom fastän de va ”röd” dag. Vi hjälptes åt att bli klara med sekretariatet. De kommer bli så fint. Lite småfix kvar. Birk klippte gräset och åkte o handlade = vuxet.

Jag red 3 st och denna gång va de Iogurte som briljerade. Visserligen red jag igenom PrixSt Georg på för mej godkända % på Festus(partisk-jag vet) men provade ett bett m fasta ringar o de kändes sådär.

Jobbar vidare med bjudning på Tarco som klarar de flesta rörelser. Hade några träningar här hemma.

Det blev ju sommar ”bara sådär” jag hade tjocka ridbyxor och luvtröja hela dagen o tror jag fick vätskebrist för de blev varmt. Fattar inte varför jag inte tog av mej.

Fick ett samtal från Vansbro..de frågade om jag kunde döma 5 ekipage lör o ung samma söndag. Visst jag kunde ta med nån o tävla men tränade mej o säga njae…..Så typiskt mej o säga ja. Ung som att skjuta sej i foten.”

Om man har ett ”rikt” hästliv hemma….dvs gård,föl,unghästar o annat är de egentligen ingen mening med att åka o ”smådöma” Tyvärr alltså. Älskar att döma. Träffa kollegor,se ekipage,,,,förkovra sej .

MEN jag ska se till att det tas in föl om de börjar regna mkt…lunchfodras…. gå upp extra tidigt för att mocka o släppa ut….Rida… Jag har en plan med mina tävlingshästar och behöver hamna rätt i min planering så ibland behöver jag dessutom rida innan….

Man får kalla det ett slags kall helt enkelt. I runda slängar tjänar man 230:-/timmen . från att du åker och är hemma. Låt säga Sunne. Resan 2 timmar-dömer i 5 timmar. Det gör 7 timmar x 230:- =1610:-.

Inget betalt för bränsle. Låt säga 10 mil a 25:- =250:-

Blir då kvar 1360:- delat på 7 timmar = 194:-/timme som man skattar för.

Eftersom jag är arrangör vill jag helst inte betala mer till domarna heller då antalet starter vacklar nu mer. . En svår ekvation.

Men som sagt det beror lite på hur ens liv ser ut. Med risk att inte bli tillfrågad som domare för man tror jag inte vill….. Jo de vill ja. Det är de som är kruxet.

Idag blir de Örebro.