3-4 april

05.53 Fikar Huvudvärk-högt blodtryck. Töligt. Går väl över. Värst på natten verkar de som.

Tebax till igår. Uppe tjugo över 4,gjorde mackor o fixa kaffe. Ut i stallet. Släppte ut hästarna o fodrade. Flätade. Fernis kom och vi lastade 6.15 och drog mot Fagersta.

Hade ju uppstallning så de va skönt o glida mot stalldelen och stalla in hästar i fina boxar. Hade gått fint att köra.

Först ut Festus. Jag vet att han blir SÅ introvert när han blir spänd o osäker. Aldrig ett bråk liksom utan FREEZE men kändes rätt fin på framridningen. När jag gick genom manegedörren in på tävlingsbanan kände jag hur han smög… tvärstannar o stirrar på läktare,Vill inte gå ner till den sidan men följer med efter ett tag. Startsignal. Vända rätt upp…..Precis när jag vänt upp-stirrar på läktare byter galopp ..börjar bra.

Smyger fram….traven är ju lättare o manöverera MEN så kommer galoppen. Blir liksom värre o värre. Han som byter SÅ fint. Ett rent byte. De andra stoppar han upp så pass i så han nästan står still. Sista längningen där jag ska göra ett byte är han så lång så han bryter av till trav. = INTE BRA

Facit i hand. Skulle kanske låtit han gå några lättare klasser först som social träning mer än vad han kan. Hans paradgren är just byten så att få 4 på de är ju lite bakvänt. Just detta är lite svårt att komma till rätta med hemmavid.

Iogurte …med sina framridningsissues. Förra årets mönster håller i sig. Lite småäcklig på framridning. Kommer nån för fort eller nära far de som en elektrisk stöt i han och jag vet inte vilket håll han ska åt. Denna framridning var 20-40 och några red hej vilt så man får sitta o passa liksom.

Jag hade dock tagit ut i god tid så jag fick tramsa runt som jag ville.

Men när han kliver innanför tävlingsbanan är han ”hos mej” Jättekonstigt men ack så skönt. Inte en titt på nånting.

Programmet flöt. Känns inte svårt med de menar jag inte att jag vinner eller rider på höga % men inte svårt. MEN han måste va bättre framme för skänkeln och orka bära sig mer.

Seg ur halt = 6 även om allt är rakt…svag i längningar -behöver mer fram för skänkeln osv. Längre språng-mer bärighet

Den ena domarens kommentar sa väl allt:

Positiv samarbetsvillig häst . Kan visa ngt mer samlingsgrad ibland och större register. Mjukt visad.

För att kunna de måste han va mer framme för skänkeln.

Hemma 17.30 ca.

Idag rida 2 samt stall sedan till karlstad för fransfix.

Festus på uppstallning