6-7 aug

05.24 Fikar. Ja vad skrev jag igår?? Har glömt.Jocke o Birk åkte o hämta ston m föl som gått på seminstation. Va gulliga de va.

Birks kommentar när de va klara: Nu har jag åkt bil i 6 timmar…. Hela dagen förstörd.hahaahah

Släpptes i en egen stor hage,vill inte gamla flocken ska se varandra. Har ju Lynx m föl på stallsidan, de två mammorna m föl ”i mitten” och huligangänget på andra sidan. Ingen kan se varandra, Har inte bestämt hur de ska se ut i vinter.

Just de ,tränade för Johan som var här. Hästarna gick fint o de va Iogurte och Actor. Hahahah Iogurte som inte är riktigt stark ännu får man hålla framm till handen o se till han inte backar av (utan de går fort) typ samling kanske? haha

Tränade mkt övergångar och halt. Galopp halt galopp osv…. Jo då Red in igår ,i MsvA och gjorde halt. Kändes bra. Hälsade o red fram. I galopp hahahah MEN han va liksom framme och tyvärr hängde träningen i på ”fel” sätt och jag lite tagen på sängen.

Han klarade grejerna. Att de inte blev nån miss mer än att han ska vara bättre på bak o allt detta. Duktitgt. Kollade för skojs skull. Jag har haft han i 13 månader. Han hade inte tävlats förut. Startade LB för ett år sedan och totalt gjort 10 starter på detta år.

Kanske ngt kort framridning?

Han gick in på banan som han aldrig gjort annat…brydde sig inte. Så duktig. Som JAG farit omkring på denna bana på andra hästar Herregud.

Han fick 63.5%

Actor kändes fin. Med min mer minimlistiska träning funkade det även denna gång. Lite onödigt rak i öppnor, stora piruetter. Ökade fint och fina serier. Vann i ett skralt startfält på 3 st men % är ju viktigare 66.7%

Fint att hålla sig över 65% och Iogurte över kval%.

Oväntat besök kom o tittade Jakob och Lovisa från Uddevalla som har Candy. De va på Värmlandssemester och kikade förbi tävlingen. Hade inget planerat o blev med hem o sov över.

Festus går i bytesskolan och hoppas kunna starta nån MsvB i höst

Nu ska hästar ut och mockning ske. 7.15 iväg till Vallentuna. Dömer dagar 2 och hemma i vettig tid i morron.

Idag ska en annan Lusitano i stallet tävla. Fado Do Zambujal. Så fin han blivit. Kommer bli till salu så småningom. Fin galopp o skritt. Ökar fint men kan bli lite ivrig. Snäll. Fernis ska rida. Spännande.

Lotta som rider för Björkis kvalade till slut i MsvA och får bli med till LagSM. Att den inte kvalat har varit mer orutin så de va skönt att de släpper