17 maj

06.00 Fikar. Ugnspannkaka in the making. Idag hemmadag. Kan va gött efter gårdagens hetsdag. Men en kul hetsdag.

Började med att rida Iog-Fest-Odi. Vid lunch tog jag en macka och åkte till stan. Beställde några av sponsortäckena. Blir en del. Fixade fransar. Tog ju rätt mkt stryk av högtryckstvättandet.

Birk tog bussen till stan där jag mötte upp honom. Nu va de kostym-inköp på G.

Tänkte börja med Myrorna OM de nu skulle finnas nåt. Jo då en Dressman med nypris-lappen kvar. ALdrig använd 1600:- Kosta 365:_

Byxer passa perfekt. Skjorta KappAHl skor i skobutik Bergvik. Blev superbra. Handlade hästmat och sadelgjord.

Hitta en hylla på loppis som ska till sekretariatet.

Handlade mat med glömd inköpslista. Glömde bara en grej.

Förresten Birks skola…….. Nu är de runt 3 veckor kvar…vi snackar 9 klass….tonåringar. Nationella prov klara alla kanske inte klarat? Sommarlov o gymnasier hägrar. Då får man brev från skolan. Tre veckor kvar. Jag fattar de är svårt men lägg upp de på ett bättre sätt. Skolan har en stor andel läranre som hela tiden byts ut….vikarier till förbannelse. Vikarier kan va bra men de är nya hela tiden. De flesta av dem bryter på annat språk och vid svårare ämnen kan de va svårare att hänga med. Nu fick vi ett om Atomfysik. Att ha ett sånt ämne i slutet av terminen………med lärare som då inte har svenska som modersmål är att göra de svårt för alla….läraren dessutom

Hej!

Eleverna i ena gruppen i 9an (har bara hälften av dem på måndagar) berättade idag att de har ett prov i NO om atomer nästa vecka. De var osäkra på vad de skulle kunna.
För att hjälpa dem har jag nu lagt upp lite material på min webbsida
.

https://pluggamedjanne.se/k9/atomfysik

https://pluggamedjanne.se/k9/atomfysik

Jag hoppas det kan hjälpa dem lite.

Jag mötte också en ”ganska” laidback skara idag som tyckte att nu var ju NP över så nu kunde de slappa. Jag tyckte annorlunda. Nu fortsätter vi och skapar bra grunder för studierna på gymnasiet.

Håller just nu på att rätta de nationella proven, kommer att erbjuda er info så snart det är klart!

Men, snälla, tala med era tronarvingar. Terminen är inte slut än!

Som förälder är de svårt att ”prata med sin tonåring” De är viktigt med ATOMFYSIK