24 april

05.35 Fikar. Vakna tidigt. Ja hur var denna tävlingshelg?? Lärorik. Att mätas med de bästa(som de nog va hästmässigt) är nyttigt. Man bli samtidigt varse om matrialet så att säga. MEN alla kan gå på 65% minst och inte ha kostsamma missar. En del hästar bl.a Sofie Lexners o Carl Hedins rör sig så extremt bra så man baxnar. Att de oxå rider asbra blir en härlig mix.

Nåja. Man kan alltid rida bättre. Jag gjorde mitt bästa. Iogurte extremt påverkad av omgivningen o då hästarna. Intekul o gå in på en framridning där de rider utan hänsyn o han kastar sig, piper o verkar tro han är på tjurfäktingsarenan. Första starten ,skulle aldrig gått in. Inte en grej funka på framridningen utan va så på trycket …ex vis rida ur en halt gick inte. For iväg i galopp.

Rider trots detta in….i en Int II man kan inte kalla mej feg iallafall. Elektrisk för skänkeln….försöker komma till ridning nu när vi slipper de andra hästarna. Startsignal…….Vänder upp. orkar nästan inte stå still….får dryga mej ur halten då jag känner han vill galoppa. Ser säkert bara mesigt ut. Domarna skulle bara veta.

Hahahahh börjar med att svänga fel håll. Bryr mej inte egentligen då jag förstår hur de ska gå oavsett. Ökad trav….inte överdrivet bra i vanliga fall men nu ska han dessutom galoppa. Saxen OK förutom jobbig form.

Höger varv…..passage. De va nog den lättaste passagen ever…tror jag fick nån 7 a. Promenerar i piaffen…passagar igen……promenad i piaff. passage OK. Skritt… gahhhhh tog mej fram

Galoppfattningen bävade jag för hela skritten..skulle kunna va som att tända en brasa. Funkar sådär. Kul diagonal med ett byte i mellangalopp. Glöm mellangalopp. Mesigt igen. Gahhhh

Galoppsluta OK men hur ska jag kunna förbereda piruetten? stöter jag i honom händer ”nåt” och troligen inte en fin piruett.Börjar förbereda….. känner och hör hur han piper till o vill busa. Blir ett avbrott.

Sedan en längning med lite ryttarhandbroms. Fiiiint.

Slutan OK igen och ok piruett. Börjar sedan mentalt planera för serien i vartannat. Med överdrivet hjälpgivande tror jag först jag ska klara serien vilket jag gjorde men Iogurte tog över i slutet o krydda på med två i varje.

Ettorna……visste de skulle gå åt pipsvängen men inte hur. Ngt uppgiven inridning på diagonalen… hetsbytte några i början…sedan galopp sedan gjorde jag några i slutet. Vi delade på de så att säga.

EFTERÅT: Longerad….brallade i 20 min med tillhörande pip.

Dag 2: Nytt upplägg-ingen framridning inne. Hittade till Lidköpings avlagda utebana. Red ensam fram. Kändes mkt bättre.

Startade. Kändes mer normal. Men nu ”orkade ” han inte passaga….o def inte piaffa. Hade dessutom bytt till ponnysporrar. Gahhhhhh snacka om svart eller vitt.

Slutor funkade… då han nu ist va loj så var piruetter svåra Jämfota bak. Klarade serierna. Alltså. Går ut väl medveten om vad som inte funkade. Nöjd. Hur kan man va nöjd?? Fick samma % som katastrofen dagen innan? Missade allt piffopuffande vilket drar SÅ mkt. Medveten om att för att få lite mer poäng rent allmänt behöver han va mer framme. Lärorikt. Det är verkligen skarpt läge på banan och jag är en nybörjare i dessa klasser. Tur jag red en på 64% för några veckor sedan.

Summa summarum. Lägger jag ihop mina ritter så kanske jag får 64% på de som va nu. SÅ kan man tänka.

Festus då? Blyg men duktig. Missförstånd i serien dag ett 66% i st georg. Missförstånd i piruett dag två 64%. Stabil.

Igår tog jag stallet…åkte 7.45 österut o hade 10 lektioner . Hemma 18 fodrade . Kraschade i soffan 19. Idag hemmadag. Rida. Mkt kontorsjobb