25 jan

05.39 Fikar. Behöver hasta på denna morron då jag ska klippa mej kl 11..15.

Två hästar att rida innan och en longering efter.

Igår red jag Iogurte. Kändes fin o chackade av lite grejer. Önskar mer action men en avvägning då han så lätt blir ”busig” och känner att de får komma närmare tävlingar. Kan inte formtoppa nu ..jo de kan jag men kanske inte tycker de ska va så.

Har man tur blir de utebanan. Såg de va +5 nu på morron.

Candys första dag tillbaka. Så likt Samantha. Longering. Lätt spänstig galopp…traven reaktiv. Inte så stor men lätt. Ska jobba henne från marken denna vecka så får Carro börja när hon kommer hem från sitt vinterland m skidor.

Skulle vilja ta över matbespisningen i Birks skola. Lugn ..jag ska inte de men vill. Han går dessutom sista terminen där så mitt oroande kan sluta förhoppningsvis.

Jag är (tyvrr) på Coop Molkom flera ggr i veckan. Är jag dessutom dr runt lunch är affären fylld med ungdomar. I händerna finns wienerbröd,chokladkakor,energidrycker,läsk,glass,och godis/kaffebröd. Inte en gång har jag sett en macka eller annat…….

Kollar man sedan matsedeln i skolan så står där fiskgratäng(jag älskar fisk-MEN vet att många inte äter de)spenatsoppa(älskar-MEN det är de inte många som gillar) Grönsakswok-linssallad-vegetarisk buffe- kommer inte ihåg allt. På ett föräldra möte tog jag upp detta.

Inte skolans ansvar o lära barn o äta olika rätter utan att de får i sej den energi/näringen så de klarar dagen. Vad gillar ungdomar?

Spagetti o köttfärssås- pannkakor-korv o mos- köttbullar o stuvade makaroner- ugnsfalu eller liknande. Oboy o macka på fredag ex vis då dagen är kortare….Ha detta på ett rullande schema….. Barna skiter nog i om de är pannkakor varje torsdag.