10 juli

06.00 Fikar. Ibland blir man lite trött på hela alltet. Är de jag som fattar o de andra inte eller tvärsom?? Jag vet inte men tror att jag fattar, det har utan att skryta gått relativt bra genom åren. Ändå startat LAG SM en massa ggr …SM i Fälttävlan och ridit piffopuff…

Jag har klarat B tränare och är Intermediare I domare. Varför drar jag upp detta?? Njae som vanligt kan saker kännas tröttsamma eller till o med provocerande. Nu gäller inte detta mej persoligen eller att nåt hänt mej utan när man läser sociala medier och hör folks resonemang.

För mej är en häst en häst. Först o främst ett djur som väger runt 5-600 kilo. Ett flockdjur som har lite olika positioner i flocken. Vi vill göra den angenäm att rida. Konstla den osv. Vill ju göra saker fram o tebax o hit o dit. Precis som en människokropp som ska dansa balett behövs en jämnhet och smidighet. Precis som med människor spelar villigheten till ATT träna stor roll. Zlatan sa i en intervju att de inte finns nåt som heter BOLLSINNE det är bara träna träna träna. Den som tränar mest….. TYP

Man hör dessa sits-fanatiker. Jag behöver träna min kropp till symmetri visst..men kanske t.om utanför ridningen för att orka sitta rak när 500 kg vill gå snett. Det handlar väl om att med hänsyn till hästens personlighet få den att med olika övningar man anser lämpliga bli så jämn i sitt påskjut som möjligt. Allt detta som händer fram är en spegel på bak. Går inte att långsiktigt lösa problemet där framme….Visst man kan med vissa justeringar av bett lösa de på vägen

Man ska va intresserad av långsiktiga lösningar och inte minsta motståndets lag. Se på din egen träning. Vill du lyfta 50 kilo i bänkpress kan du inte träna på 5 kg.

När hästen upplevs som den går emot KAN de va nåt fel men tror i de allra flesta fall är motståndet i att ta i som märks. På en del hästar mer men en del mindre.

Man ska orka rida när de inte känns bra. Du o hästen tränar tillsammans. Du är hästen PT. Ni får ha de jobbigt tillsammans och vara glada tillsammans. SOm ett team ska vara.

Igår red jag två som gick fint. Hjälpte de här hemma en del. Plockade lite här o där. Blir en liknande dag idag tror jag.

Min älskade älskade Actor.