20 jan

06.00 Fikar. Inte så att jag slappat direkt. Kl 05.00 var jag ute i lösdriften o gav dem havre samt halmade. Puh alla inne. Hörde några vildsvin på långt håll Tror jag eller så va de nån som tog stryptag på nån

Igår red jag två hästar…lite stressigt för jag skulle åka 10.30. Började i Dammängen för att sedan fortsätta i Rosensjö. Hann in på Coop o köpte en sallad som jag hade till lunch. Jag kommer hem vid 20. Det är närapå snöstorm.

I Filipstad regnade de jättemkt som sedan gick över i snö när jag närmade mej Molkom. Åkte i 30 vissa bitar. Usch. Kommer hem. Dricker te o macka. Känner jag behöver gå ut …22.00 o kolla lösdrifter. Jo då den ena utanför. Gått ut där de gick sist UTAN träd till hjälp denna gång.

Blåser o de är rädda för pannlampan i de konstiga som blir i yran ,kanske. Trixar in dom. Mobilen på laddning så jag kan inte ringa efter Birk. Får in alla…ger havre så de ska bli kvar. Lagar hagen. Halmar åt föl. Går in o hämtar Birk o släpper in hundar.

Tänker jag ska ta in den som är lägst i rang ,har fått för mej dom liksom puttar ut henne….sedan går alla ut. Den har varit ute förut utan att vara en smitare liksom. Jag o Birk hjälp åt att ta in i stallet. Hämtar där xtra hö till ston o föl. Fodrar.

Jag säger de: Jag är för gammal. Gud så drygt detta är. I hönshuset sitter en av alla tuppar i fängelse. Två stycken har massakerat varann. Har för m¨ånga ,jag vet men de har gått rät bra men nu bröt de ut. Tyvärr får Lars ta bort några. Även de fina rastupparna. Usch va jobbigt. Karlar..va de ska bråka.

Idag rida de som ska ridas.