16 nov

05.36 Fikar. Huvudvärk. Nu får de gärna dra på med dagarna framöver så vinterdreten blir bakom oss.

Igår ingen ridning. Kliniken med 2 väluppfostrade hästar. Så lätt. Actor halt Tarco ua.(tarco inte halt utan tog nåt prov bara)

Otroligt trött på em så jag kom väl in vid 15 och lagade mat ,grönsaker och gjorde ett Fröknäcke. Supergott. Man kan föräta sig och då blir magen nåt….glad eller ledsen,de beror på hur man ser de.

Idag inget Örebro så jag ska rida 3-4 st och fortsätta gårdsstädet. Har några inneprojekt jag ska ta tag i oxå.

Birk vill ha större rum(förstår han helt) och planering av flytt till nedre våningen har börjat. Vilket oxå innebär en del städ/rensning.

Har funderat en del på dömeri. Detta är ingen fakta utan funderingar.

Det verkar vara MAGIC att nå 70% i de internationella programmen eller från MsvA och uppåt. Hur bra man än är så stannar de där. Fullt medveten om att de är så svårt att rida utan nån miss. Ibland kan jag tänka ….

Jag får 64% på Iogurte i st Georg. Ett annat ekipage får 66%( vet att de gått dessa klasser länge-ganska bra-osv) skillnaden för liten.

Är de så att man som domare fastnar på 7 där de skulle vara 8 eller högre i nån rädsla för att ”bli för hög”? Man sitterju 3 domare. Jag hör många säger: Faan va svårt de ska vara ..har ridit på67% i så många år. Hästen känns bättre,vi är säkrare osv…men det blir inga poäng?

OK gångarter är gångarter men de finns uppridningar,halter,vändningar osv… Piruetter.

Detta är bara en reflektion