12 maj

05.31 Fikar. Vaknar ännu denna dag m huvudvärk MEN de går över. Idag skulle jag kunna dragit mej lite längre än till 5 men njae…

Märkligt detta med sömn. Jag vakna 4. Kändes inte som jag kunde somna om alls. Vred o vände. Suck titta på kl igen,halv 5 …man sover fastän man inte tror. Ingen ”skön” sömn men man gjört.

Igår va de ju måndag. Dagen då jag o Birk har lite till oss.

Jag red Actor som gjorde alla serier 4-3-2- och 10 ettor …de är inte jättebra men gjört för att citera mej själv i tidigare stycke.

Red Zachary…tyckte galoppen blev rätt OK. Den hästen skriker jag inte HURRA!!!! med förrän det är dags att skrika…..va de betyder vet jag inte men så många turer med olika tips,tricks,varianter på allt…… man får hålla tummar bara.

Jag trodde de va 10-12… mitt första digitala möte i mitt liv. Gjorde mej redo. Gick in fem i 10. Det hade börjat 8……Typiskt. Jag hade skrivit 8 på alla noteringar men hade 10 i huvet. MEN det är ett likadant som börjar …..10 idag!!!! Kanske de va de jag hade i bakhuvet.Så får de bli.

På em hämtade jag Birk.Handlade. Fick med ett Kubbspel i vagnen.

Har resonerat m Birk att vi behöver röra på oss. 3 ggr i veckan nån motion. Föreslagsvis promenad…orkar vi jogga ? kanske en viktigare att vi gjört än att de blir FÖR jobbigt. Turen tog 1 timme. SKönt efteråt.

Vi hjälptes åt att få bort stora harven från traktor. Det som försvårade va att Lars parkerat ekipaget i slänten så de blev fel/liten vinkel när man skulle släppa av harven(den jättestora)

Kom på jag kunde sticka under en grej som den la sig på fick då annan vinkel. Kände mej nöjd. Körde in hö.Fodrade.

Började plantera , har några pallkragar iordning. Luckrade upp jorden som blivit fin. Kanske beror på att hönorna gick o förstörde/pickade förra året. Blev då nästan inget. Jag satte morötter(onödigt) viktigast dock dill o persilja. Gräslök.Basilika i innekruka. Luktärter i hängkruka. Solrosor mm.(inte i hängkruka hahahaha)

Kvällsmat? Birk har pratat om potatissoppa….jättekonstigt att han ville äta detta …men jag sa Jag gjört!!

Följde Mobergs recept på potatis o purjolökssoppa. Mixade rejält så inga direkta spår av purjon va kvar. Svepte 2 tallrikar fulla m soppa. Blev gott.

Gjorde fisk i ugn till idag.

Idag…..MÖTE. Rida innan. Städa inne. Har ex vis betsämt jag ska sortera buljongtärningarna i mmärkta burkar. Man har dem i låda…i en enda röra tillslut. Vissa märken har inga tecken på folien så man vet inte va faan de är för sort. …. ordning på de.

Från promenad