4 nov

05.51 Fikar. Markne skrev han skulle kolla träningsmöjligheten under dagen idag. Jag fattar de är körigt. Räcker egentligen m Jenå men nu när Mäster svarade så …

Städa två skåp i köket igår. Alltid lika spännande……Skulle behöva ”laga de som finns redan”Gud va grejer man har….. slängde en del. Har några kvar….. de m bakgrejer bl.a

Rida nu på morron efter stallgörat. Hästar gått bra.

Inget mer dömande i år. Bokningar för nästa år gjorda.Har känts bra….hade ju ambitionen eller har fortfarande att gå upp ett snäpp men lite ”formalia” satte käppar i hjulen på den….

Vi får se vad framtiden har i sitt sköte så att säga.

Vidare som tränare…. ja de är kul och oftast inspirerande. Ibland kan jag dock häpnas över hur negativa och teoretiskt okunniga många ryttare är. Det är många mediala skolor ute i form av filmer osv. Ja de är helt riktigt och rätt de som sägs men lite ur sammanhang. Tror ibland att de kan stjälpa mer än hjälpa. De som rider på filmer har extriört bra hästar…med fin balans osv…. säkert relativt högt utbildade. Man visar hur de ser ut och ska va..när det redan ”är där” mer eller mindre.

De som tittar ”och lär” från dessa filmer inbillar jag mej oftast är hobbyryttare med ganska normala hästar. Klart man kan rida så men vägen dit är inte alltid så enkel.. eller ……

Nej de jag menar är att ……………………………………………………

En del som tränar-kanske bara de som rider för mej kanske??- berättar ofta under ridpasset om alla negativa upplevelser. Jag rannsaka mej själv om jag oxå gör de??

Bo Jenå säger till mej om en serie…jag ska träna vart tredje ex vis. Han står mitt framför och säger …nu är den helt rak o rätt i byten. Ska jag då berätta att den har mer stöd i höger tygel…… Om den är rak o luftig.+? Är de viktigt då eller kan de va nåt övergående? Gör de nåt om de är så om jag får 8 på serien??

Jag kan säga : Nu är den jättefin på volten ,spårar,bär sig osv….. då kan man säga Den ligger på i handen och jag kan inte lätta. Nej inte idag kanske men det sker inte på en dag….Jag som tränare pratar om träningsupplägget att det inte hela vägen är kantat av underbara upplevelser. Det är som när vi går på gymmet. Vissa pass är svettigare än andra o riktigt tråkiga till o med. Men de blir bra sedan…..

Allt löser sig inte för man släpper tygel o skänkel.Balans,självbärighet osv. Vissa hästar r de lättare med …vissa svårare.PGA allt möjligt.

Alltså man måste fatta…..en häst med bra psyke,långbent byggd i uppförsbacke…rätt vinklar osv har lättare att ”gå rätt” än en med lång rygg ,korta ben o svag bjudning. Även om målet är samma tror inte jag att man kan ha samma förväntningar på vägen dit iallafall……