21 juli

06.48 Fikar. Inte så skönt som de ser ut. Haft en aktiv natt. Birk kommer in o säger han mår illa…..jag följer med upp och han sätter sej på toa. Magsjuka och avslutar med att kräkas ner hela badkaret när han tror han är färdig. Städar de värsta och lägger mej med honom.

Hoppas att de är de jag tror Meny på minisemester. Blir lätt så. Jag vet. Men kan va så om man inte är van att de blir för mkt av de goda.

Vi är inga hälsofreaks men diskuterar detta ofta och va kroppen behöver o inte behöver. Håller tummar att det är de eftersom vi ska på Laholmsresan torsdag morron.

Igår var de allmän vilodag i stallet. Idag ska jag rida. EN häst sparkad på betet och den behöver hämtas.Tur att Lars är hemma.

Vi får troligen låna en husvagn till resan. Det underlättar en del rent praktiskt. Att 4 ska bo i hästdelen 4 dagar är LITE bökigt. men de går.

I morron programträning i Örebro.

De har varit många elever i farten på tävling i helgen. Vad är ett bra resultat och hur kan man tolka sina siffror? Ja jag har oxå i ”raseri” tyckt de varit skitsiffror när jag ridit men lugnat och läst. Har jag då faktiskt missat några koefficientgrejer så är de lätt o hamna strax över 60 även o mkt funkat bra.Olika domare värderar 6-7-7.5-8 lite olika men de flesta anser jag ser de tekniska missarna. Vilka oxå bedöms olika men man får se till att just de inte blir så vanliga

Ödmjukheten för tävlingsmomentet är viktigt. Vad spelar in?Den dagen du inte märker de runt omkring-Ja de är fokus. Jag personligen är rätt bra på just fokus. Kan dock exempelvis titta på nåns tröja i publiken eller se nån bekant. Men jag tappar inte mitt fokus. Jag hör musiken innan startsignal men inte efter jag startat. Man får inte bli låst och man får inte tappa. Detta krävs de träning på och jag tror inte de är så jättesvårt. Om man vet vad man letar efter……..vill säga.

Ju högre klass du rider ju fler viktiga rörelser är där att missa. De flesta har koefficient. Man får statisktiskt sett rida flera klasser o göra ett snitt. Faktum kvarstår att man missar nåt nästan varje gång(varje) Vad missar man. Förbättra missar o de man ”tjänar”på i poäng.

7-8 på ökad trav eller en volt är givetvis kul o få men ännu bättre o få 7 på skolor,byten piruetter etc…. ”Värt mer”

Idag rida …en lektion….hämta en beteshäst som behöver medicin. Fortsätta mitt organiserade liv rent allmänt…Gahhdra åt