14 feb

05.03 Fikar. Har bestämt att åka till EvaKarin. Åker 7. Va i stallet 5.30. Inte så förberedd jag skulle vilja vara.

Igår red jag båda och de kändes OK. Hann inte med Odi utan de blir hans tur ikväll.

Har nu anmält till Fagersta i mitten på mars. Även Iogurte till Lövsta. . Det kan jag säga är för att de är lite kul. Jag får räkna från botten. Inga vanliga hästar. Har man en ”normal” häst behöver man dessutom åka på alla deltävlingar. Det är väl de som är de jobbiga eller svåra. Man samlar ju poäng.

Tillbaka till tränare eller inte tränare. Intressant hur även media kallar folk för tränare som inte är tränare. Kan tyckas petigt o löjligt och de kanske de är. Jag har klippt lite folk genom åren..Men jag omnämns inte i frisör-tidningar som frisör.

ex vis Frisör är ingen skyddad titel utan det kan vem som helst kalla sig. Och diplom och vad man nu får efter dessa privata utbildningar är inte värda något i praktiken utan det är gesällbrev och mästarbrev som gäller. Och gesällbrev kan man absolut ta efter att ha gått som lärling

Vem kallar sej som frisör som inte är frisör?

Tillsammans med övriga styrelseledamöter har han sammanfattat vad de vill i frågan om en skyddad yrkestitel och utbildning av hovslagare: ”När lagen om djurhälsopersonal kom till 1 januari 2010 fick vi, som vi uppfattar det, en skyddad titel som heter godkänd hovslagare.

Jag kan kalla mej hovslagare oxå…..tydligen.

Equiterapeut är inte en skyddad titel, vilket innebär att vem som helst kan kalla sig för det. Detta sätter större krav på hästägaren att hålla koll på vem de anlitar.

Vilken djungel