24 maj

06.00 Fikar. Tänker nu gå igenom min gårdag.

Upp o plankan 25 min. Ett glas fil till frukost. Gjorde leverpastej/kex röra till kycklingar. Vägen förbi hönshus och fixade med dom.

Stallet. Där hade Fernis redan börjat släppa ut för vi skulle va två när Maja+föl skulle in i gräshage. Lynx o Maja(mor dotter) har stått bredvid varandra under natten. Vi släpper ut. Jag har nu ridit Iogurte innan allt men ska nu rida Odi som är så uppe i varv av allt gnäggande o turbulensen Helt kring kring. Longerade o tog in. typ alla gnäggar. Fjordingar smiter för de fick gå i annan hage för inte va bredvid gräshage. De passade inte utan var tvungna o smita . KAOS

Njae…..Lynx rätt chill men Maja håller på. Fölis mot staket några gånger o får nån stöt. Bra tänker vi då går den inte dit.. När vi vänder ryggen till o tror de är bra(hagen ligger nära stall)hör vi ett brak. Fölis utanför….Majja efter. Asch vi tar in Lynx ,lagar hage. Förstärker med orange plastband för syns skull.

Lämnar mamma o föl på gott gräs,. Allt lugnt. Jag ska nu ha lektion på utebanan. När lektionen är i slutfasen smäller de till i hagen . Fölet (utan uppenbar anledning) har trängt sej ut mot lilla grusvägen och precis där är de 4 band. Springer sedan runt utanför hagen och en upprörd mamma på insidan.

Vi tar in dom. Nästa plan var att ha Lynx(dräktig) med Samantha i gamla lösdrift. Lämna Floki i lördrift där de gått en dag på bete.

Så ta in Samantha,lämna Floki och släppa ut Ankis Sparkel på lösdrift.

Först ska hagen fixas. Stolpar,tråd o allat annat. Jag o Jocke drar dit. Den är nedtagen pga ett dräneringsarbete. Sedan är de mitt jobb o sätta tebax. Tar nån timme……

Allt klart Ska hämta Samantha…..går inte lämna m henne för de är 1 millisekund från att Floki spränger hela lösdriftshagen(7 hästar lösa-nej tack) Floki är dessutom en rymmarkung.

Får ta med han in ixå. In o hämtar upp Lynx i stall o dessa tre tebax i gamla boendet. Allt lugnt.

Sparkel ska nu till nya-gamla stället. Har gjort beteshage för de ska ha fullt upp med gräset. Kaos. Ibbe som själv va mobbad jagar runt henne-arg som ett bi. Lugnar sig.

Nu är kl 15 o lunch. 3 stekta ägg och 2 skedar mos. Åker till Preem ..ska hämta ut prisrosetter. Fel ställe. Finns på Coop. Ska dit o handla. Handlar både vanligt och till midsommarpajer. Glömmer prisrosetter.

Har gjort upp med Birk att vi ska renovera rabatterna vid hus. Han är bra på de o mysig tid med honom. Jag inväntar Birk med att göra 7 pajskal som ställs på kylning. Jag sätter ut dom i pajformar direkt.

Gör en Vegofärsröra med tomater,grädde,örter mm. Jag fixar en ugnspannkaka. Kokar spagetti och köpte REA korv -chilli o ost och gör en röra av dessa till pastan.

Birk kommer o vi börjar. Rensa,kantsten bort,klippa rosor fixa. Under tiden så förgräddas pajskal. Sedan fylls de med fyllning och gräddas färdigt. Ost -äggstanning lite broccoli osv.

19.30 Rabatter – 7 pajer -pannkaka o 5 matlådor klara. Skrällde till o duschade..Dags för soffan o käk.

Packade sedan domarväskan för resan i morron mot Kimstad o döma 2 dgr

Denna dag produktiv men lite jobbig. Började med huvudvärk så jag mådde illa men där ser man …..man behöver inte ”vila” bort de. Inte alltid iallafall. Speciellt inte om den är själslig.

Idag ska jag rida ikapp. Hoppas kanske att kunna åka till stan o fixa med täcken till Midsommar.