17 maj

05.36 Fikar. På denna nationaldag. Tur man inte är norsk o behöver fira.

Igår red jag inne över bommar . På Iog-Fest-Tarco. Det är gött o använda bommar. Kändes bra.

Klar vid lunch. När jag ska gå in från stall ringer syrran o är på 63:a o frågar om hon kan komma förbi..ja jag ska äta sedan åka sa jag. Ja men jag kommer om 5 min. Jag går ner till huset..tar fram en stekpanna och tar av mej ridbyxer. Då KOMMER NÅN….. vem faan kommer nu tänker jag.

Hade redan glömt …..5 min… hahahahah lite roligt va de.

Hade glömt 2 grejer idag. träningar och ett lunchmöte iKarlstad.

Åkte till stall för småplockshandling. Div grejer. Glömde en del. Men de hinns nog.

Kom hem vid 15 tog in fölis. Varmt i solen.

Anders fixar värsta fina verandan på sekretariatet …så fint. Birk körde grävmaskin och skrapar ur lösdriften. Allt hö och gödsel. Vilka mängder. Tänk ett års skit nästan.

”Bjöd ” Birk på Annso grillen för ett bra jobb. Fish and chips går alltid hem.Hos mej iallafall. Han tog kyckling.

Kom hem , bakade två mjuka kakor efter beställning av Anders.

Vid 21.30 la jag mej ,satte på paddan med stallkamera. Samantha kollade jag på kvällen…inga tecken….inga vaxproppar… osv.

När jag ser bilden så är de nåt konstigt med hennes svans men hon står o äter hö…. jag går o bortstar tänder osv…när jag tittar igen ligger hon ner o äter. Hon ska inte föla tänker jag får hon va lugn liksom.

Tittar närmare på bilden då ser jag spetsen på nåt som rör sig lite… FÖL.

Gud så lurigt. Det jag såg vid svansen va efterbörden men i kameran är allt gråaktigt…..det som jag först inte visste om de va katt eller nåt var öronen på ett föl som låg vid väggen o va skymd.

Springer ut. Ett stort hingstföl. Efterbörden ute och jättepigg o rejäl. Samantha blev så smal mot slutet och kan tro de med ett sånt föl i magen. Den är större än syrran som är 5 dagar.

Idag hemma