17 april

05.36 Fikar. Vakna före 5 men ingen huvudvärk. Lika konstigt idag.Kanske glad för jag äntligen sa fixa håret.??

Vet inte om jag berättade om duvan,den ringmärkta duvan som satt på gården i lördags. Lars tog den,satte den i en bur o gav den mat o vatten. Googla om hur man skulle göra ,jo mat o vatten i nån dag sedan släppa ut igen.

Söndag em skulle vi släppa ut,flög iväg och gick sedan på stallplan igen….flera timmar…pickade frö o grejer. Vi tog in den igen….mat o vatten. Pasta o majs.

Har mailat brevduvesällskapet men ingen svarar…flera mail.

Igår skulle jag släppa ut igen… kasta upp den som man ser på TV att dom gör. Ja den flög iväg…en lite bit. Landa på stallplan…gick under lastbilen.Ja den fick va där. Sedan kommer Cilla in i stallet o säger den flög upp på stalltaket. Åh va bra säger jag o går ut o ska titta.

SWISCH säger de o de kommer en Sparvhök o ska ta den. de flaxar iväg……jag springer som en gasell ner över hagar och tumultet slutar nere i/bredvid bäcken mot gärden. Jag hinner fram,fjädrar lossnat,duvan rusar in i stora dräneringsröret med rinnande batten Röret som ligger typ 100 meter under våra hagar. Kikar in men den är långt inne.

FAAN.    den kommer ruttna där inne.

Åker till stan, CIlla messar efter några timmar att duvan är tebax på stallplan. Hahahahh hon får inte tag på den men när Birk kommer från skolan fångar han den med vår hönshåv och den är i buren igen. Vilket drama.

Kanske samma hök som hade slakten av svalor inne i stallet?? för nåt år sedan. Den vi fångade,jag o Birk……

Idag rida,hann inte igår. lektioner. Håret som jävla tur ä……förbereda protokoll till helgen.