15 okt.

06.41 Lite seg i morse. Vakna 4 helt sjösvett….somna dock om och nu fikar jag. Bakat 11 citron/kardemumma muffins som ser svingoa ut.

Nu stalltjänst och lektioner 12-15.00  Hetsade upp mej o anmälde till Grevagården men fick givetvis ta bort den ena anmälan då jag inte är i närheten av att vara kvalad till Nationell….inte ens startat MsvA hahahahah.

16.40 Två späckade dagar snart till ända….ända in i söffa. Kom in vid 15.30 blev grattad av mor och bakade 12 muffins till. Gjort en frosting som ska på sedan = cupcakes.

Aha upplevelse på Zachary idag. Vad är sekundära problem vid ridning och vad uppstår närdå? Har jag varit uppmärksam ? Nej inte egentligen. Man lever och rider ibland på en vision och blir raskt satt på pottkanten . Nehej.

Zachary….Mr Drama. Nej inte går vi in i högertygeln inte och då kan de bli som de blir.Kombinationen av olika saker blir ett faktum.

Jag VILL han ska kunna gå lång och låg,självbärig genom alla rörelser. Inte att ibland behöver jag ”hålla i eller ha han kort i halsen”När jag började villa detta började hemskheterna . Egentligen när jag va till Markne. Då kan man säga de är indirekt Marknes fel…hahahaha Men han sa tydligt- Rund i form,lätt i hand och FRAM för skänkel/ta skänkeln ärligt. Det gjorde han inte,inte för mej iallafall.

Där är vi nu. Grundgrund lydnad. Skritta på volter,stå still, är inte lätt alls men ökad trav går bra. Harmonerar inte alls.

Men idag är jag så glad. Skrittade min skogsrunda och sedan lite på ridbanan och allt ovanstående blev tydligt. Och användbart. Ibland vet man längst inne i sin lilla lilla hjärna att det inte är hundra men vem ljuger man bäst för i alla lägen?? Sig själv.

Vill skriva en bok i Kbt i ridning men vet inte när eller hur.

Nu ska jag snart ut o kvällsfodra. Lars på Gripen med ett irriterat öga.  .