10 feb

06.10 Fikar. Dretnatt. Måste tänka till om detta. MEN denna gång finns de en bakomliggande orsak-kanske.

Snacka om stresspåslag. Börjar från början. Igår när jag satt här vid dator -20 bara de va en press. Att man sedan nästan skäms för man ”mår så dåligt” av de när världen är som den är gör de nästan bara värre. Ut i stall och mockar typ 9 boxar,släpper ut och kollar mätaren i manegen -26 Ja eller hur. ? Hur ridsugen blev jag? Lyxproblem…..jag vet dessutom att nästkommande 2 dagar kanske de inte ens hinns rida. Sånt stör för jag har en tydlig plan med ridandet. Går in …sätter mej i köket o surar ihop.

De går en timma…folk som ska träna ställer in ..nån vill avvakta m beslut. Väntan…..

Faan jag rider. Går ut o rider ett pass på Iogurte ett på Festus som båda gick rätt bra. PUH nu mår jag bättre . De va nu -16 grader i manegen.

SKa till stan o ha nån träning samtidigt som jag ska hämta Birks skor som beställdes. De är stängt lördagar så jag fixar de.

Samtidigt är Birk o Lars till Lekeberg o ska kolla/köpa en A traktor. Jag har förberett swischen o höjt den så man inte står o krånglar om och när de är dags. Birk har en kompis med och de har beställt spagetti m köttfärssås när de kommer hem. Jag handlar.

Nu är kl 17.30 ich och jag är strax hemma. Får ett SMS från en hyresgäst: Jag är i manegen och de låter som de sprutar vatten från cafeterian…. OK strax där.

Stannar vid cafeterian…går ur och öppnar dörrn. Ca 5 cm vatten överallt toadörr stängd men där inne ett vatten-väsen. Öppnar o får en rejäl dusch…trycker igen dörren. På väg att gråta….trött och ett varför .

Vet inte riktigt vart alla vreden går…har ett gäng i duchspiltan, ingående utgående,pump hit o dit…ca 6 val.

Jag ringer Lars som inte svarar…….ringer en glad Birk som jag skriker SÄTT LARS I TELEFONEN.

Som tur är kommer fam Fernis till stallet .

Efter ca 1.5 timme med telefonsupport och skyffel/sophjälp är de nu stängt och hästar har vatten. EFter bästa förmåga utsopat vatten.

Orsaken: På fm kom Lars o fråga vem som stängt elementet på toan(inte jag-är aldrig där) De måste va på annars fryser de. Ja så va de det hann frysa efter sista köldknäppen. Rören explodera när de tinade.

Nu börjar fas två…In o slänger i köttfärs, de ringer …nu kan du swicha. Ok jag swischar men de står för låg gräns. What???

Går till dator, ser att mitt förberedande var fel datum och jag gör om o höjer gränsen. Nu står de kontakta din bank. Ja eller hur!!!!!!! Ringer Lars o säger de går inte….jag för över till Lars o han får swischa….

Han måste höja sin gräns….går inte han behöver sitt pass. Men orka. SÄger vi kan föra över till mor och HON kan swischa. Försöker upphetsat förklara hela situationen och lägger på. Hon ringer tillbaka. Kan bara skicka 10.000 ser inte vart gränsen ska höjas.

Hon ringer Lars…jag ringer Lars…han kan swischa 5000:-

Till slut blir dom väl överens och bilen följer med hem o Lars fixar när han kommer hem med resten av pengarna. Puh nu är kl 22 och pastasås är klar. Alla är hungriga. Jag har redan ätit laxpasta.

Idag är de stalltjänst,hinner inte rida,lektioner och stå vid Väserasta 14.15 för transport till Sundbyholm. Möte-middag o clinic. Kommer hem i morron em.