7 nov

05.49 Fikar. Idag va sista dagen att anmäla till Infracupens final. Inte helt görsugen men skickade in. Festus och Iogurte. Om 2 veckor. Hammarö. Lagom långt.

Igår mockade jag hälften och började sedan rida. Junior och Iogurte. Alltså Iogurte seg…. Vi får se idag.

Jag blev nästan klar i utsatt tid så att säga. Kom på detta med hönsgården. Den kollapsade ju vid snön. Synd om höns som inte kommer ut….visst jag kan släppa ut lösa men med färskt minne….skatorna så vill jag inte. Jag o Jocke gav oss in i röran av blött…lite hönsskit…nät…bräder o annat. Gjorde en reducerad gård som vi nu tycker är Fort Knox för skatorna. Kommer inte in. Hoppas jag verkligen. Gillar skator men de kan ta nåt annat o inte mina kycklingar o ägg.

Tvättade fönster o köket och städade-plockade. Ugnspannkaka och rabarberkräm fixades under tiden. Upp på övervåningen där jag nu ”förstädat”. Exvis blöttorkat bjälkar i taket. Ramlar ner skräp av detta. Idag blir de alltså övervåningen. Inge kul o städa efter 16 heller för då är de rätt mörkt och vår innerbelysning är mer åt de mysiga hållet så att säga.

Nyheterna??? Vad ska man göra??? Jag måste tyvärr säga att jag orkar inte se. Halvdöda barn o annat hemskt. Vad ska man göra mer än o må dåligt? Man vill vara i sin egen bubbla….bry sej om triviala saker…..skator….ett kilo upp på vågen eller stel i nån sida(ridning).

Tänker ofta på nyhetsrapporteringen Varför??? Mer än att man ska må dåligt? Är man egoist??? eller bara helt normal? Vill att nyhetsuppläsaren ska säga : Du som sitter där i soffan om du gör si eller så så blir detta bättre eller försvinner. Men så är de inte. Säger man öppet att man inte orkar bry sej så är man ganska hemsk. Hur mkt ska man bry sej om???

Tänker igen på serien Vikings och så som de troligen hade de på den tiden. Andra stora bekymmer VISST men man visste verkligen inte vad som hände runt hörnet. På gott och ont.

Idag mocka-rida-städa och i kvällningen kastration av ettåring samt chipmärkning