9 aug

06.00 Fikar. Fick för mej att göra en grönsaksgryta …så den står o puttrar på spisen i detta nu. Den kan man enkelt göra på alla möjliga sätt. Denna gång blev de:

Potatis-morötter-broccoli-vitlök-shalottenlök-blomkål-selleri-palsternacka. Fräsa olivolja med vitlök curry-kanel-nån örtkrydda-salt o peppar. Häll i tomatpure,buljongtärning o lite vatten. Rör om. Häll i krossade tomater el dyl… koka. Kan oxå ha linser eller nåt. Grönsaker kokar i den goda såsen vilket blir de goda. Görnyttigt o gott.

Igår var en effektiv dag. Stallet. Red Iogurte o Festus. Planterade växter jag erhållit av syrran som tog bort en stor rabatt. Tror mormor har grundat den. En massa liljor kvar som ska hittas en plats.

Bakade fyra limpor och under tiden de jäste skurade jag badrummet-rätt ordentligt.. andra jäsningen blev nedre toaletten.

Målade en bit på ladan emellan regnskurar.

Macka o te till kvällen.

Idag är de nån träning och ev till stan m Lars o Birk o inhandla kläder. Han börjar ju på Södra Viken och ska då ha med sej vissa saker. Arbetskläder,kängor… termos..matlåda…bestick…matta…sängkläder… mm

Har ju en del men arbetskläder är nog dåligt.

I morron åker jag fm mot Örebro-Mullhyttan-Karlskoga osv..

Fick räkning på inplastning hö…..