7 juni

05.46 Fikar. Är trött på hund….ja säger många man ska bl.a bl.a och sitt ansvar bl.a bl.a. Just nu trött på Pelle. Han är så jakt-inställd. Ex en morron när vi va ut o morronkissa ser jag ett rådjur. Han ser de inte för de är borta i skogsbrynet ca 3-400 m bort. Han sätter upp nosen ,vädrar o börjar smyga åt rätt håll. Ser de fortfarande inte. Hade han inte varit kopplad hade han dragit som ett streck, Okontaktbar.

Därav mitt näst intill 100% koppeltvång. Skrutt kan ju smyga iväg o hinner man se så ropar han o han kommer. Pelle?? Borta.

Häromdagen när vi stolpat sommarhagen så skulle vi gå ett varv o kontrollera. Pelle i longerlinan som han varit bunden i o följt med oss i arbetet.

Vi ser tråden hoppat ur åkt ner i diket så jag släpper Pelle i 45 sek?? Vänder mej om -borta. Ser mej omkring för han är ju ändå vit…..

Ingen. Kl är nu 11.30. Jag går runt o letar ,Jocke tar 4 hjuling o åker längs vägar.

Lars hittar han till slut 18.00 i skogen. fast av linan som släpat efter givetvis. Sa inget skälla inget. Gahhhhhh.

Igår hade jag ett koppel på , hundarna varit med mej till Karlstad för en träning. Kopplade båda. Kom hem 16 och det är en longerlina på harven vid manegen och jag hoppade ur bilen ..satte fast han i den o gick in i manegen. 16.15 går ju ut o ska hämta han. Borta. Ringer till Lars o frågar om han ”tagit” Pelle. Nej säger han. Linan o allt är borta.

Kl 18 börjar en välklädd skogspromenad. Täckt för fästinganfall. Lars kommer o jag har redan varit på ena sidan så vi tar den andra. Ringer hem Birk. Kl är nu 19.30 . Rejält gymmad av 1.5 timme i skogterräng alla avverkning hittas han ca 200m från vägen fastsurrad.

Varför blev de så här. Jo mkt riktigt har vi en lina fastsatt där MEN Las tog av den när han använde sladden i förrgår. Parkera tillbaka sladden och satte inte på linan utan när jag satte fast Pelle så va linan lös, dvs oförankrad. ORKA. De va kvällen plåten skulle lagts på taket. Får nu vänta.

Red Odi på dagen. Nån träning. Stolpade två hagar.

Idag rida alla. Handla. I morron Örebro . rätt lång dag.

Kanske fixa sekretariatet idag. Har köksstäd kvar oxå. Kanske de. Eller inne städ??

Inte Pelles fel de vet jag. Så här oskyldig som valp