6 mars

06.02 Fikar. Rejäl huvudvärk m lätt illamånde. Får ta mej igenom denna fas….brukar ju göra de.

Får se om jag orkar berätta hela helgen.

Åkte lör lunchtid efter ha ridit Festus och Iogurte lite lätt här hemma.Var framm vid 16.30 och installerade oss. Mantorp en härlig tävlingsplats MEN det ligger på ett fält. Är de dessutom minusgrader så känns de som minus 10 för blåsandet. Gud va fölk frös. Att ha en Lusitano i de vädret känns oxå speciellt.

Nåja. Jag ska till att börja med lämna en cliffhänger på lördagens start. berättar i morron.De gick men endast pga 40 års rutin och pannben. 62% Intermediare I

Delade rum m Anki A och Jocke fick ett eget rum. Han var m som hästskötare.

Lördagen var de 7 hästar i fullfart på 18-38 ridhus…. Funka inte! ute stenhårt.

Söndag . starttid 8.00 Underbart. Gick in i manegen 7.05 ensam. Kunde skritta….rida….skritta osv. Första kom in typ 7.40 o då hade jag kunna fått ett avspänt upplägg.

SKulle nu debutera piff o puff klass som man kallar då de blir just de samt byten i varje. Alltså inte en miss. Miss kallas de när man inte tekniskt gör övningen. Klarade allt. Fick totalt av tre domare bara två betyg under 6 o de va 5.5 på ökade skritten och en passage. Resten 6 och 7. Man får se på 7 på ettor….tvåor nån sluta nån piruett.. 6.5 på nån piaff och passage. Jag vet att siffran 6 (om jag dömer ex vis msvA) inte är wow…men här handlar de om att klara klassen först. Jag har inte gratispoäng i ökad trav-galopp utan skritt. På en bra dag får jag 7 där oxå men inte per automatik.

Domarsiffron blev 63-64-65% vilket känns som att vinna OS. Måste påminna mej …för 2.5 år sedan red jag en LB1 på SOlberg i Karlstad. Då vr han 7 år o aldrig tävlat.

Jag tycker om o sätta saker i ett perspektiv. I KBT kallas de normalisering. I min klass i går var de 5 startande D andra 4 ekipagen hade startat Intermediare I när Iogurte deb LB….

Idag vilodag för Iogurte…Festus ska ridas. Årsmöte i kväll.