29 Dec

. 05.55 Fikar. Rått i huset men svettigt i natt. Måste ha världens bästa täcke. Nu har jag mössa,byxer..hoodie..väst och filt . Hahahahah Gör mej inget.

Började nedan en liten resegrej. Fyller på allteftersom.

Igår hann jag rida alla 4 innan jag åkte till tandläkare. Parkerade i Duvanhuset. Har en app i mobilen som jag betalade med. När jag gick ut möttes jag av 6-8 st lapplisor ,fullt utrustade med scanners osv… Faaan oxå Jag blev så osäker på om appen ”gällde” just där. Var sen till tandläkare så jag fortsatte dit…nu va de två dretgrejer som höll på: parkeringsböter o tandläkare.

Tandläkaren visade sig vara en hästmännska med gemensamma bekanta. Frågade om de va jag som hade Festus ex vis. Världen kan va så liten som sagt o som syns här nedanför eller så är man bekant med för mkt? folk.

Röntga tanden Karies….ner mot nerven. Otroligt att de va liv i tanden överhuvudtaget. Gamla lagning sprucken o satt på sned. Svår att få bort. Nåja Hon borra o greja. Lagade den på ett specialsätt så att nerven skulle fortsätta förkalkas (som den börjat göra-tur) och om de funka va de dags om 3 månader att laga på riktigt. Annars rotfyllning eller dra ut. Dra ut sa jag. Jag är så gammal så de blir snart pure iallafall. Behöver inte den tanden heller. Redan tomt på andra sidan. haha.

Granngården och Färjestads R&T på hemväg. Ska slänga en del skydd som inte håller ihop och köpte 3 nya. Köpte fågelfrögrejer . En del till höns en del till vilda fåglar. Ska städa hönshuset idag.

SKa först rida . Planerad manegevård under nyår

Resan:

Torsdag morron gick flyget. Kl 9. Jag hade träningar till 21 på onsdag och hade arrangerat skjuts av Jocke kl 01.00 till flygbuss. Sov inget. Birk sov pytte innan. När vi gick ut m alla väskor i bile möttes vi av lösa hästar. Tvärmörkt. Såg framför mej hur vi skulle jaga dessa..vara tvungna o hetsköra till Arlanda men som tur va gick de lätt att åtgärda.

På bussen. Vi somnade nog till några timmar och steg in på Arlanda. När vi hade 10 min kvar till boarding ser jag i mailet att jag ska fylla i ett extraintyg för inresa ,fattar inget. Trött stressad…. har redan fyllt i nåt Amerikans luftrum intyg o fatta inte att de va ett till. Orka inte krångla med mobil… blev fel o höll på. Sa till Birk jag får leta reda på nån som ser snäll o smart ut. Jodå där satt en göbbe( 50 år?) gick fram o bad om hjälp. Jo han hjälpte till.

Sedan dök han följe upp…HEJJJJ!!!! De va en Lena jag kände till. Är de din göbbe?? Japp vi ska oxå till Aruba. Se där jag. Gick till toa. Halllåååå Christina skriker nån. Jo en gammal elev från ridskolan som skulle till Aruba m familj för 6 gången….. Pinkar. Tebax i kö…..men se där i kön. Camilla ,,,en dressyrryttare från Malmköping med sin man som är släkt m Tarcos ägare. Är de litet eller litet???

Resan gick bra. Kom ner vid 16.45 typ. Buss från flygplats 15 min. Rent o fräscht hotell.