4 aug

06.00 Fikar-huvudvärk. Klåda,varmt mm. Får sånna jädra stresseksem,kliar sönder ,svider osv. Har på två ställen denna gång.

Fick besök av hästägare igår,red två hästar. Gick in efter lunch nån gång och tänkte göra en del. Hör det galopperas utanför. Tittar ut, fölis springer som en tok-utan mamman. Vart är mamman tänker jag?!    Ser henne liggandes längst bort i hagen. Tror först hon är död.

Springer ut o fram till henne….då reser hon sej o far iväg i högsta fart . ser hon är totalt sjösvett….. kastar sig i backen o håller på. Lars hemma som tur ä så vi får in henne o föl till slut(eller ut och sedan in)  Går inte att ha i box(inte ens den stora) för hon bara välter ner,på fölis….

Veterinär utringd. Promenerar 1 timme innan den kommer. efter 1-2 timmar är hon behandlad och stabiliserad. Säger de är nog bäst att om möjligt ha henne i hagen ist för inne.

Vi kollar henne och får sedan gå ut vid 22 o ta puls etc… verkar bra.   Nu har hon stått o njutit i regnet som kom. Veterinär sa det är så mkt konstiga koliker i år,varje dag. Värmen,inget gräs osv…..

Ska rida flera st idag igen.

Zachary. OLYDIG. Jag behöver få in det i hövve mitt. Livsfarligt när man håller på med olika andra grejer….bett,nosgrimmor bl.a bl.a

Grundlydnad. Att det sedan är ett skallben utan like på honom-Ja definitivt. Har ALDRIG varit med om nåt så upproriskt.