19 aug

05.39. Diskat. Fikar nu. SNart stall. Avresa till Falun kl 10.ca. Dömning.

Har för avsikt att hinna stall och rida två st innan dess.

Överraskade mor m 80 års present igår. Warsava på femstjärnigt hotell i 4 nätter.Vi blir 7 stycken. mest tanter. Jag passar på att fylla år därnere oxå.

Hon blev rätt överraskad kan jag säga.

Varför är de så lite Krusbär???

Växten kommer ursprungligen från Kaukasus och Västasien. Odlingen av krusbär tycks ha kommit igång på allvar först på 1500-talet. I Norden började det odlas först på slutet av 1600-talet. Under 1800-talet som var krusbärsodlingens glanstid sedan man i England tagit fram nya storfruktiga former[1], fanns vid den tiden runt 1000 olika sorter i odling. Vid 1900-talets början kom den amerikanska mjöldaggsvampen Sphaerothéca mors-uvae till Europa och ödelade mycket av förädlingsarbetet. Numera finns det sorter som är resistenta mot mjöldagg.

I Sverige stöter man på krusbärsbusken i markerna ganska långt från bebyggelse, men det är osäkert om det någonsin funnits vildväxande i landet eller om den enbart förvildats eller blivit kvar från övergivna trädgårdar.

Sorgligt på nåt vis.  Läste oxå att 100 g Krusbär kontra 100 g APelsin. -Krusbär har 20 ggr mer C vitamin !

Borta säkert pga krångligt att rensa eller plocka. Likaså blir de m vinbärsbuskarna. KOmmer ihåg hos mormor ,då va dessa två röda vinbärsbuskarna som nåt slags sommarjobb som skulle göras!!!!  Minns jag fick 5 kronor för att plocka den ren…..Gött.

Hästar: Nu har jag så mkt fina hästar i stallet så jag skulle kunna behålla alla. De går ju inte.

Spekulanter: De som säger nåt i stil med….vi har letat i ett år o inte hittat nåt.   Måste bli en varning. Det ÄR fel på alla. De kommer troligen inte hitta nån heller. Jag kan då hitta en härlig häst på två dagar.

De faller under rubriken: för 100.000 ska min häst va gångartskanon,snäll,mjuk att rida,helst startad Msv,vacker,ren på röntgen och all historik på papper.

Ja kanske nån gång finns den.

19.52 Har en go kväll i Falun. Red Trischa & Salle innan resa,mockade. Effektiv.Färdigmockat ,alla ute. Åkte 10.00.

Dömt lite på em och bor mitt i stan. Gick en 50 min promenad och tog en tur in i gymmet. Fick blodsockerfall då jag ätit lite idag. Det ingår kvällsmat i hotell. Buffe m mkt grönt. Fastnade för en Potatissoppa som var en förrätt.

Nu duschad och ska softa. Börjar inte förrän efter lunch i morron så en sovmorron!!!

Cilla vann en MsvB5 idag  66%  härligt.Gäller dock inte som JSM kval.