9 juni

06.12 Svårt m fokus. Cykla lite….Idag rida två-tre och sedan Vansbro och döma. Carro ska starta en UH klass banan bredvid min. På Chaos. Har inte passat så vi tränat speciellt denna vecka tyvärr.

MIN SKRIVELSE

Gällande mitt tidigare inlägg om köp /sälj så ska jag som sagt skriva en artikel. Tar tacksamt emot händelser ni kan dela med er. Det tas ju oftast upp om säljare som är oseriösa….. Om jag slutar sälja hästar får inte denna värld under av men att få reklamationer för att hästar är det ena i de andra. Hästar som.med andra ryttare funkar superfint. .

Att ha en häst i 4-5 mån…. Funkar fint… Säljs – efter nån.månad problem…. Undersöks,
”fynd”eller.inga fynd,bara farlig oviss betydelse. Hem.igen
…. Rids kanske t.om.tävlas….funkar igen. Inget ansvar hos köpare!!
.Ingen tvingas i köpa….. Prova undersök
….ibland kommer de.tebax vrak som.behöver rehabilitering

Man kan tycka det kan.verka dumt. Och utlämnande. Att skriva detta men de skiter jag i…. Vill alltid de ska bli bra med sålda hästar så.jag har ingen baktanke med nåt. Får.väl ge bort de sista hästarna då inga återköp pengar finns.

ETT BRA SVAR:

Jag skulle kunna skriva en hel del i ämnet som köpare av ridhästar. Några nitar har jag gjort och anser mig därför skyldig att kommentera.
JAG som KÖPARE köper en levande individ som påverkas av miljö, foder och dagliga rutiner och icke att förglömma, material som nyttjas.
Nya bekantskaper ska för djuret stiftas med både människor och artfränder och i allt detta ska individen prestera. Gärna bättre än hos säljare och beridaren och helst omedelbart.
Är det säljarns ansvar om såld individ inte omedelbart vid hemkomst eller inom några månader är lika ridbar och mentalt stabil som vid provridningen där individen visade upp sig. -NEJ såklart inte.
JAG som köpare måste ha ett EGET ansvar.
Är denna ”varan” för mig är den rätta. Är jag lika kompetent som ryttare som dem jag köper hästen hos.
Är just DENNA individen mest lämplig för mig?
Det kanske är en skithäftig läckerbit med hög rIdbarhet och jag en enkel hobbyryttare, dålig kombo, tänk om välj rätt.
Ansvar över besiktning och dolda fel är säljarens.
Köparen står för resten. Man tar sitt ansvar från båda håll.
Gör jag fel köp eller livet förändras kan aldrig en seriös säljare belastas.
Jag blir tokilsk när jag förstår att någon utnyttjat din seriösa vilja att matcha rätt häst och ryttare.
Några felköp och vissa blåsningar har jag råkat ut för och mitt hopp om att våga tro på att vara som söktes skulle finnas för mig var ute.
Då dök du upp med häst som jag fattade tycke för.
Ett samtal och du lyssnade, reviderade mina tankar och tog fram en individ som blev alla rätt för en som mig. Det komiska var att i mitt sökande hade just denna individen alla för mig fel.
Välhanterade, välskötta och välridna individer med öppna kort om mentalitet och kvalitet.
Det är vad jag såg och fick från dig.

 

Så här blir de …….