28 jan

05.33 Fikar. Dagen igår…..Ibland drar man på alltså. Stalltjänst m mockning. Lars var (inte helt vanligt) med o körde ut de fulla kärrorna o kom tebax med torv.

Åkte till Karlstad ,hade 2 träningar och åkte förbi Färjestad o köpte hönsmat. Landar på gården 12….

Jag har då bett ”nån” att ta in 2 st tvååringar så de står inne. Kl 12 har jag en lektion och 13 en lektion.

Nu ska jag köra unghästen till sin nya ägare. Går o hämtar lastbil…trodde jag. Den är parkerad i uteboxar. Jag tycker inte de är så mkt snö(inte plogat) så jag backar ut MEN snön är hård och där är lastbil fast. Går ur o kollar. Är inte mkt vid däck utan de ligger nog mot underrede oxå.

Får hämta traktor och dra mej bort från hela parkeringen för de är samma överallt.

Arrangerar lastning. Har Fernis o Larsson som haft oturen att va på plats. Hade bett Lars men han försvann. Vi provade lite men så halkigt så då bestäms de att jag kör in i manegen. Håller på en stund men sedan går hon in. Kör iväg. Inte grusat på vår grusväg(hahah) så när jag kommer efter kurvan vid grannen så får jag ta sats. Inte kul….satt o gjorde en sannolikskalkyl om att de kommer nån stor bil . Jag behöver ha fart för uppförsbacken. Usch inte kul. Jag har strandat och blivit stående där med ett släp en gång. Då fick jag lasta ur en tvåårshingst som skulle in o kastreras tror jag de va. Inte favo.

Jag kommer upp. Väl ute på 63an är vägen som ett spårigt skurbräde…fy faaan. Jag kör i max 70 men de blir bättre bortåt SVedenäs. Jag är nu i 80 typ. Vid Mossbergs blir de 2 filigt och jag åker direkt över i högerfilen. Då ljuder en lastbilstuta nåt så innihelvete. En långtradartankbil lägger sej på tutan hela omkörningen. Att inte hästen dog ….Arg för jag åkt sakta . SKönt för denne att få ut sin aggression som den uppenbarligen har problem med.

Resan går i övrigt bra. Lämnar häst,strax utanför Karlstad. Tankar så de är klart för träningsresan på torsdag. ,

Kommer hem städar väggar i lastbil osv. Kvällsfodrar,höns och in o värmer en hemgjord pizzabit som va kvar. Inte ätit mer än en banan i lastbilen.

Te o tre hårda mackor till TV och ZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzz

Idag , alldeles nu egentligen ska jag åka till Vara o ha 10 träningar. Klar i kväll. I morron rida