26 nov

05.37 Fikar . Inte en tillstymmelse till huvudvärk. Så skumt och så skönt. Kan de bero på: Stor portion hemgjort mos o fiskpinnar kl 19.00??? 2 nybakade saffransbullar -lite nytänk med vanlijsocker..kokos o smör??? Kanske de va dessas förtjänst????

Dagen började med stalltjänst och en ritt hann med. Iogurte lite soft. Åkte till KRK och hade en trevlig domarstund fram till ca 14

Handlade lite förstås och for hem…träffa Birk och jag började i disken. För att komma vidare var jag tvungen att diska. Hade köpt hyacinter som skulle sättas i kruka.

Drog fram ”assistenten” och satte en saffransdeg. Under tiden den jäste gjorde jag en eftermiddagsplanka. Gillar INTE att planka på em. Men fixade en 20 min. Degen närmade sej knådning nr 2 och jag gjorde hälften vanliga och sedan kavlade jag ut den …lite smör på …kokos och vaniljsocker. Rullade som vanliga bullar och socker på.

Jäsning igen. Passar på att gå ner till stallet o fodra. /mocka.

Hönsens tur. Tog med en påse hö till dom att greja med. Utställning av bal till ston.

Gräddningsdags. Värmde maten …stekte fiskpinnar och värmde ärter. Lite av en favvo i nån slAgs husmanskost.

Brödet blev otippat jättebra. Fick höra tidschemat till dagens Julmarknad och de blev omkastning av morronsysslor. Hästar ska ut…fodras och stallet mockas. Hinner inget mer.

Så strax är de dags. Minus 10 grader bådar inte gott.

Behöver struktur på veckan gällande ridningen.