24 nov

05.57 Fikar. Högt idag igen. Märktes redan igår kväll. dret.

Red 4 hästar. Två blev rätt bra pass två inte lika bra så de börjar jag med nu på morron. Kunde rida på utebanan vilket var så skönt.

På em var de adventsstök. Upp med stjärnor o andra ljus. Gardiner byttes och de blev rött.

Följde denna debatt på sociala medier och tycker ,som alla ,att de är tungt.Att AH har gjort de han har gjort är oförsvarbart. När de blir ”för mkt” pengar iblandat så har människan ialla tider gjort vadsomhelst.

Att sedan vi alla ska följa med på floden är ännu tyngre. Jag lade ut dessa bilder på mina hästar i nåt sammanhang och fick gråtande emoijis arga emoijies och kommentarer som ”hästan blir strypt” Just i detta fall vill jag inget hellre än att få ut halsen. Avvarter finns överallt o kommer tyvärr att pluppa upp. Hustrumisshandlare….folk som pinar katter, slår hundar….förgriper sej på barn. Tänk alla män inom vård och skola vad de har fått höra …..pappor törs inte krama sina döttrar osv. Är en kram porr? övergrepp? Är en skänkel mot hästen djurmisshandel? Är att jag drar i tygeln på en häst som sticker övergrepp???

Nej i detta fall handlar de nog om honom och hans storhetsvansinne samt har man nåt så mkt framgång på alla plan så anser man sej nog rätt ”onåbar” Man ser till slut inget. ALLT ska funka…. alla ska lyda…..osv.

Hur ska vi våga rida ? Hur ska vi våga korrigera en häst? med de menar jag inte dänga utan ta en bild på en häst som skenar? bockar eller va de är. Alla dessa ögonblicksbilder. Och tycker man att inlagda bilder är misshandel så kan vi sluta rida.

DESSA BILDER TYCKTE DE SYND OM HÄSTARNA OCH DEN FORM DE GICK I

MEN diskussionen är körd för de andra sidan av detta mynt -svart eller vitt . de tycker vi ska rida i grimma och ha hästar lösa. Vill den bocka så vill den inte bli riden.

För att vi ska manöverera ett djur på 5-600 kilo behöver vi rida. Inte misshandla utan läsa av .förstå. Hästen är en individ och dessutom ett flockdjur.

En omöjlig diskussion.

”jag tar avstånd” kampanjen…Jo jag tackar Vem gör inte de? Vem tar inte avstånd vore intressantare o se