25 nov

05.39 Fikar. Sovit m vintertäcket . Svettigt värre. Alltså jag fattar inte detta täcke. Men de är ju bra. Igår red jag två ..och sedan var de dags att vaccinera sig. Som tur va hade Birk studiedag så vi slapp krångla med ledighet. Jag hade beställt resevaccin / mottagning Apoteket Norrstrand. Åh va enkelt o bra trodde jag. De kanske de va oxå. ? Vi går in bakom ett skynke. En ”läkarwannabe” sköterska bakom skrivbordet hälsar oss välkomna. Börjar med dator…vi får visa ID handling….får en journal. Frågor om vi äter mediciner för allt möjligt….allergier…… Hon slår upp Aruba o läser allt vi behöver. Njae sa jag enl. bla bl.a så räcker Hepatit A. Jag förstår att man inte kan säga ”räcker” för de finns alltid en möjlighet. Jag har inge minne av så mkt vaccinerande tidigare och har i vissa fall struntat i de helt.

Hon säger de finns paket att köpa med difteri…stelkramp etc…. Ja men ÅÅÅhhhh

Ni måste ta spruta nr 2 om 6 månader för o få skydd….. Va? Hjälper inte denna första??

Jag ringer läkaren säger hon o ringer på sin mobil…. SÄtter på högtalare.. pratar m denne.

Avslutar och hon säger igen att vi är väl sent ute. Ja men jag beställde ju resan helt nyligen. Jag tar inte vaccin 6 månader innan resa och sedan planerar eller hur menar du jag ska göra?

Ett jädra kackel. Jag vet man inte kan spekulera i kostnader men varje grej kostar typ 500:- Varje spruta…Ja de är inget jämfört med att bli sjuk ja vet väl de.

Till slut sa jag Hepatit A. Så får de bli. Hon förberedde med sån omständighet ……..

Jag drog av mej tröjan ..höll fram armen o kom på jag hade BH utanpå tröjan . (tycker de är skönt när man rider hah) Hon måste o tyckt en del om mej. När vi var klara bad jag om ursäkt för jag va så grinig. Hon sa Trevlig resa. Hahahah

Åkte o letade efter badbyxer till Birk en stund men hitta inga. Hem o fodra. Birk lagade en kycklingröra o kokade pasta. Som han o Lars åt och jag började möblera o tvätta fönster i TV rummet. Behöver ändra för o få plats m julgranen.

Idag rida. Fransar 12.00 och hjälpa mor att arrangera Alster på em. En ganska bra dag.