27+28 dec

06.02 Fikar. Sovit bra. Vitt ute. På lördag red jag två hästar innan jag åkte till Uddevalla. Trevliga träningar. Vädret helt crazy med storm och piskande regn. Var inne men tyvärr inte mitt headset med . Plåttak! Men de gick.Fick röra på mej o inte sitta o sova i hörnet.

Fortsatte dag söndag och var hemma vid 15 tiden.Fixade lite i stallet. Lars hade hjälpt till med en tupp på ett ställe och den rensade han och nu har den gått i Slowcookern tillsammans med vitlök,ramslök,äpple,rosmarin o timjan.olja. Luktar gott.

Snö ute. SMälter säkert bort under dagen tyvärr. Ska idag göra ikapp-grejer.samt rida.

Såg en annorlunda bra film igår.Den skyldige. Väldigt spännande och otroligt att de kan göra en film med en människa som är så bra……. Se den

Den skyldige

Regi Gustav Möller, med Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi, Johan Olsen.

THRILLER Mycket skicklig dansk spänning. Berättad på ett ovanligt vis.
Filmen påminner om ”Locke” med Tom Hardy. Där åker han bil och pratar i telefon med olika människor och på det sättet berättas en intressant historia som tar oväntade vägar.
Det gör också detta danska ess, med svensk/danske Jakob Cedergren i bild hela tiden. Han spelar polisen Asger Holm som tillfälligt och motvilligt sitter i larmcentralen och svarar när folk ringer 112. Kameran är nära hans ansikte, nära hans öra och mun. Olika samtal, olika dramatiska händelser. När en kvinna ringer är Asger på väg att lägga på innan han förstår att hon sitter i en bil och förs bort mot sin vilja. Vad har hänt?
Asger kontaktar polisens sambandscentral och försöker räkna ut var bilen befinner sig. Jakten är i gång. I flera samtal tar han reda på mer. Vi lär känna Asger och varför han kommenderats till telefonvakt. Nästa dag väntar en rättegång och efter den tänker han gå tillbaka till sitt polisjobb på fältet.
Historien hörs via dialog och ljud. Det hade kunnat vara radioteater, men Jakob Cedergren utstrålar så stark närvaro och bildberättandet håller skickligt intresset vid liv. En originellt instängd thriller.