11 dec

05.53 Fikar. Vilken dag de va igår.Hade en tandläkartid 11.20.Tänkte om jag red alla hästar jag skulle så fick em bli hemmafix.

Så började de. Satt hos tandläkaren och presenterade min spruckna fyllning. Nja sa hon,ingen ide att laga ,den är sönderlagad. Kan göra mitt bästa men jag rekommenderar borttagning. OK sa jag -kör.

Noterade att sköterskan som stod bredvid lät konstigt när hon andades,som astma eller nåt. . Rätt konstigt. Läkaren började plocka ur fyllning och sedan skruva isönder tanden.med handkraft så att säga. Tyvärr så berättade hon hela tiden vad hon gjorde. För mej rätt ointressant.

Nja de går inte sa hon o fortsatte med en annan mejsel. fick hålla i mitt huvud. Mitt uppe i detta ringer min telefon på högsta signal typ en gång var 15 min…..hade glömt o stänga av förstås.

I med tången och försöker men jag tror att toppen av tanden försvinner och hon inte har så mkt att greppa. Vi måste operera säger hon….

Sköterskan blir helt snurrig….jag får en stor vaddkudde att bita ihop på,detta tar några minuter att ordna.

Iväg o hämtar operationskitet,alla ink jag får hättor på huvet,förkläden,gröna dukar täcks överallt ,sladdar kläs in i folie….OMG tänker jag. Nån slang behöver bytas ut ,passar inte sköterskan som andades konstigt stannar upp ,tar sig för huvet o säger: Det här var jag inte förberedd på , jag vet inte alls vad jag ska göra!!!!!. Läkaren säger lugnt: De vet ja. Puh tänker jag. En till sköterska ropas in o ska hjälpa till med nåt fäste….jag vet att de ska funka säger läkaren . Vi har gjort detta förut…..

och mitt i detta ..mobilen. Jag tar tag i läkaren o mumlar genom tussen: Kommer bedövningen hålla i sig???? Ja annars får du säga till…..säga till???? hahahahahhaah skrika kanske.Dryga 1.5 timme med fullt pådrag. Hade faktiskt frossa när jag ut….

Sätts igång. tandköttet skärs upp och den plockas ut. Sys ihop med några stygn. Inte så glad att jag dessutom glömde äta innan har jag inte ätit o får inte äta förrän vid kvällen. MEN man överlever de oxå. Ont som faan igår kväll men funkar nu.

Idag rida 4…lektioner…..fortsätta med de som inte gjordes igår.

Jag ocj Birk gjorde vår tomte….klädde verandan med ris och ljus. Bytte gardiner. Packade några klappar. Från 15 ca blir jag städ-ledig innan de ska kvällsfodras.

kolla stygnen…..usch