6 feb

16464897_213547159116181_6794822821311676416_n06.10 Man har hört ordet MARA i olika skepnader. Satmara-Nattmara-Mardröm

  • Mara kallades förr en känsla av kvävning, beklämning eller tryckande tyngd över bröstet, som kan uppkomma under sömn. Den medför ofta ett häftigt uppvaknande med ängslan och oro. Orsakerna kan vara många, ibland allvarliga, såsom hjärtsjukdomar, matsmältningsrubbningar, men ibland kan symptomet vara rent stressrelaterat och sågs t.ex. förr som ett uttryck för det man kallade neurasteni.

Neurasteni (grekiska: nervsvaghet) är en neuros, ofta med inslag av somatoform störning som var särskilt vanlig diagnos vid sekelskiftet 1900, och dess symptombild liknar i mycket det som i dag kallas utmattningsdepression.

Neurasteni kan bero på överansträngning men kan också ha psykologiska förklaringar. Tillståndet uppträder vid olika neuroser, men även vid kroppsliga sjukdomar.[1]

Ja så kan de va. Den delen av dygnet är inte att föredra för mig tyvärr. Speciellt när man är trött.

Kan tänka ibland att de kanske är bättre att köra till Molkom o tebax och sedan sova i bilen när man kommer tebax. Lite som TV tittandet.

Har huvudvärk oftast hela natten….vid varje uppvaknande. Detta medför en oro över dagen som spär på smärtan. Lika ofta som jag har en huvudvärk hela dagen så kan den försvinna när jag börjar ”agera” …..diska ,slänga ut mattor,tvätta ,lite med en gång på morron. Att jag kommer i rörelse.

Nog om detta :

Idag stall och Carro kommer. Till Hammarö. Lektioner hemma em och Filipstad i kväll. Ska ringa kliniken om Samanta som är halt trots sin behandling.

Människorna…….ja de är inte konstigt att världen ser ut som den gör. Vi är alla olika men man kan tycka en viss grundmoral skulle finnas. En slags kod liksom . Den är väl troligtvis rubbad av diverse diagnoser dock. Otur när en stig i denna värld verkar behöva korsa dessa utmaningar . Eller är de jag?

Nog kan jag ”va” på olika sätt men anser mej dock vara ärlig och rättvis gällande ex vis  affärer etc…