27 jan

06.13 Nästan helt fri!!! underbart. Vaknade bara en gång……gött. Lättare att tackla problemen utan dunkande huvud. Problem,ja vem har inte de? Men fasen va de hopar sig ibland. Som en stor ,djup ormgrop.

Jag har en ambition och en tro att jag är seriös i mitt hästhandlande. Jag vill att de ska bli bra. Men gud va jag vet va de kan bli fel. Samantha,Tore och mina egna .

Ibland går informationen olika vägar etc… En till sak är den att det blir lättare o lättare för ryttare att träna mindre och hitta mer fel. Fel kan vara sekundära och inte alls orsaken till ett problem.

Jag har t.om hört veterinärer säga att de köpt en häst med väsentligt fel ridit den och sedan har den gått svår hoppning. Trots felet så de vet ju oxå att felet inte alltid är orsaken.

För många år sedan så hade man inte ens de redskapen som man har i dag. På gott o ont.Man anpassade och tränade bättre tror jag.

Alla dessa hästar som är täta i ryggen ,de kan man väl rida på. Hur stor % är de? Skulle va intressant att röntga de som går Nationell dressyr och se deras röntgensvar.

Låter bittert? Njae de har inte hänt nåt speciellt utan bara sånt som man kan fastna i som hästförmedlare.Det har ringt folk och vill kolla på nån häst. De frågar och jag svarar. De kommer och jag rider ,oj va fin…… De rider -de går inte alls och de blir nästan lite irriterade o säger de är falsk varudeklaration.(detta va några år sedan)

Den hästen går idag MsvA

Idag är de lektioner ,rida och stall. Chaos ska in o kolla sina tänder. Carros häst så att säga.  I morron kommer Martin Ågewall över dagen och jag ska rida Avatar.Tryggt o bra.

Söndag blir de avfärd mot Branäs och några dagars semester.

21.24 På spåret…kunde tre frågor. Känns bra. Kattbjörn ,The Shining och NasiGoreng

Ridit och haft två lektioner. Kollat tänder på Chaos..ingen fara.

Ingen huvudvärk i dag. Så skönt men läcker energi….nej inte läcker,finns ju ingen.Går ju inte ihop.

Gjorde varma mackor på PainRiche m älgfärs o vitlökssmör. Handlat o fyllt på till de som ska vakta gården. Även gjort köttbullar o ska göra lax.

Lite taggad för Ågewall i morron. Gött