16-17 juni

05.44 Fikar. Sovit rätt bra KONSTIGT nog. Jag känner mej som jag körts genom en mangel.

Kanske inte gör plankan idag men OJ vad jag tror plankan har nu räddat mej. Att jag inte bröt både revben o nyckelben och arm /hand igår är ett under.

Från början: Lördag kom jag upp vid 12 på tävlingsplatsen och stallade in hästarna. Jag började starta Festus som är lite skeptisk när han kommer ut och ska trava förbi allt möjligt på framridningen. In i en Intermediare I ,han är duktig men lite introvert. Missar tvåorna och traven blev nog lite platt. Men fina piruetter osv.. tvåa på 66%

Iogurte nästa. Int A. Galopp ur halt(som vanligt)ville inte piff o puffa riktigt så som vi ändå kan. Men OK piruetter och missa ettorna. 62% får va bra då de faktiskt var 57% jag trodde.

Hade även denna resa packat som en idiot. Nececcären hemma. Fick köpa en tandborste på en mack för 30:- …bara de!!!!!

Sedan kan listan göras lång på ”glömt” men de funka ju, Sov rätt ok i lastbilen. På morronen igår var jag/vi uppe o red kl 7 ….Red båda så jag var klar 8.15 ca.

Frukost och sedan igång med Festus. Har man ingen medhjälpare med så är de minutplanering som gäller mer än annars. Kändes bättre på framridingen och i program. Bättre i traven, ngt sämre(men ändå bra) piruetter och grövre miss i tvåorna. MEN den enes ”död är den andres bröd” andra missade oxå och de räckte till en knapp seger!!!!!

Iogurte sedan Knäpp på framridningen o va rätt vass…… Kom in o kändes rätt bra ist. Lite svår o få stadig i formen men missade faktiskt inget(mer än lägre betyg på piaff/passage/övergångar) ibland.

Är inte gynnad av att i just detta Int IB finns de 4 bedömningsgrupper där nere. Han är ingen gångartshäst och när han backar igenom ökad skritt med koeff 2 med en 5:a så jämför de med en 7a. Det blir 4 poäng x 3 domare. Gör faktiskt en del. Och sedan kanske 6 på gångarter därav. MEN ingen stor miss vilket är skönt. Blev skrälligt nog placerad som 3 a.

Han hade ju varit lite knäpp redan tidigare och prisutdelning……rosett på …en vindpust som la den i ansiktet och cirkusen var igång.

Rusaden baklänges runt sprang verkligan baklänges,sköt rygg o tillslut tog centifugralkraften mej till en hård duns i backen. Hård grusväg.

Iogurte sprang i skräck….blev stoppad men ingen kom nära karusellen fortsatte. Till slut sprang han in mellan läktare och staket och den hemska rosetten kunde avslägsnas. Puh.

Jättegulliga medtävlare och funktionärer tog hand om mej …blev en prisutdelning till fots med en skeptisk Iogurte. Livrädd då med.

Stövlar förstörda…fracken fick sej en omgång…..slog inte i huvet. Jag tror att jag kört plankan och har säkert som en korsett i bålen räddade mej. Egentligen skulle man ”nog brutit nåt”

Nu hemma och ska sätta igång med denna vecka

Hm…..

Världens vackraste prisutdelning. Så fint…. Ivar hette den lille grabben som va så duktig