4 dec

05.44 Fikar. Vilken jävla dag. När jag åkte igår upplevde jag Festus fin. Kollade till han innan avfärd vid halv fem eller va de va. Kontakta min ”stalljour” och berättade att de verka gå åt rätt håll men behövde sina promenader. Man kan inte veta med mediciner i kroppen . De kan liksom dölja.

Började träningarna i Vara 9.00. Uppringd. Jodå varit o gått korta promenader men vill lägga o krafsa….när han kommer in. Hm… jag ringde ut distriktet igen. Han kom och gav parraffin lite så. Avvakta. Hade bajsat 3 höga och de va de skumma egentligen. Mer samtal från stackars Fernis här hemma…lite värre… Ringde distriktet igen (väldigt trevlig o bra veterinär-Alladin??) Han tyckte jag skulle ta han till Skara-akuten. Han kunde inte göra mer.

Mina träningar höll på till 18….. mer logistik. Klippan Fernis åker. Jag åker till Skara och vi möts ..ganska bra tajming. Byter bilar och hon tar min hem.

Med otäcka flashbacks på Leporello och Svarten(El Dano E) åker jag till kliniken. Bra omhändertagen där oxå.

Han är inte otroligt sjuk men smärtpåverkad. Jag funderar o berättar om mina sista 10 dagar ridmässigt och säger att jag inte tror att de hör hit men vet jag sa i stallet Faan han behöver mer hö och sista veckan så extremt stel o knepig att rida. (man kan läsa i bloggen t.om)

Ultraljud mage….ser en inte farlig men dämpad aktivitet i de små tarmarna( engelsktalande veterinär)

Grovtarmen hade däremot åkt över till andra sidan o låg fel. Inte vred men åkt över liksom. Fy faan. Förklarar den knepiga känslan vid ridning.

Körde vatten framifrån o in….Ville ta gastroskopi men den apparaten var vist inte på plats.. Ville se så att inte detta va nåt sekundärt. Han blev kvar. Idag skulle de tas blodprov för o se vita blodkroppar o då om han har nån inflammation. Ingen feber på hela tiden dock.

Ja hur ska man veta??? Tänker på symtomen: lite lite tunnare……..stel o knepig i ridning. Nu är han oftast fin i ridningen så visst noterades detta. Men bajsa….kissa…..äter inget ojämnt osvMan tänker ju INTE det kanske är en tarm som ligger fel.

Hemma vid 23.30 Lite hönsvård och sedan sängen.

Nu väntar en härlig dag? Vänta på samtal från Skara är ingen favvo direkt. Gjort förut.

Idag blir de att rida och försöka rensa upp i alla kläder som är överallt….

Kolla över försäkringen!!!!