8 mars

05.46 Fikar. Natt med tvätt av mattor o tork av bajs. Alltså…….. nån av hundarna måste ha fått i sej nåt som inte va bra. Igår kväll när jag hade lagt mej kom Lars o Birk hem ca 22.30. Birk skrek…kom ner.Jag spyr!!!!

Lars hade turen att greja med nåt ute.. Bajs typ överallt, vid närmare eftertanke låg de en ruka på mattan uppe på morronen så en matta var tvättad delvis .i badkaret. Nåja nya mattor till tvätt.

Kl 03.00 skulle jag på toa och trampade rakt i en ny ruka. Fy faan…kändes värre med kall bajs på nåt vis. Duscha foten o bytte mattor i maskinen. Tur som helvete att de inte har gjort på trägolvet med alla glipor i Då får man sitta med kniv eller nåt o samla bajset så lite glad får man vara mitt i allt. Undrar va de kan va…Pigga hundar i övrigt.

På begäran ska jag nu redovisa för lördagens start, Jag får till viss del ta på mej ansvaret men så här kan de bli.Jag hänger inte ”ut nån” för detta är diskuterat o nu kan vi skoja om de.

Vi börjar hemma.Skulle åka vid lunch. Instruktioner var. Allt som ska vara till sadel ska ligga under sadelskyddetsadelgjordstunneln,pad och sadelgjord. Sedan in i skåpet. Tränset putsas o hängs in osv.

Är allt med???? Jajamen. Då lyfter vi in skåpet,lastar o åker.

Blåser nåt så in i helsike i Mantorp och minusgrader o man undrar hur man ska orka ladda. Hästen ställs i box o vi fikar. Planerar att sitta på hästen 18.40 senast då jag startar 19.25. Hade ridit tidigt på morron hemma,ett joggarpass.

På med frack o varma stövlar-NOT.Tar av täcken ,sätter på skydd och ska hämta sadeln. Jag ropar o frågar vart padden är? Gelpad. Glömt……… GLÖMT???? Men jag vill inte rida utan för första gången just idag…. Han är rätt känslig för allt möjligt och de där med samma är viktigt . Springer iväg till kompisar o frågar om de har nåt…… efter ca 13 min hittar jag en fårskinnspad jag kan låna. PUG`H!!!!!!

Blir bra o jag känner mej nöjd. Går o hämtar tränset. Vart är nosgrimman????????Den undre visserligen men inte hittar jag den. Glömt…..GLÖMT????? Samma där . SKa debutera (nästa dag visserligen) och jag vill de ska va som vanligt. Han kanske blir jättekonstig utan??? Får leta…. de flesta rider med kandar på denna tävling så det tar 15 min att hitta nån. Får låna.

Då är jag så sen…blåser isvindar o ska i mörkret sätta mej upp. Inte lätt. Blir ledd till framridning o kommer in. 20×40 ridhus. 7 ekipage far fram . kl visar nu 19.05 Iogurte mötesrädd o kan vara jobbig på framridningar. Sitter mest i skritt o försöker parera allas framfart. En gång trängd så han far upp i sargen.

19.20 Ska jag ut i blåsten igen …har nu inte gjort en grej….knappt galopperat. Berättar surt på promenaden ner att vi kan lika gärna skita i detta. Får liksom värma upp i programmet,inne på tävlingsbanan o de är ju inte LB direkt utan Intermediare I.

Iogurte är inte tittig. Vilket är skönt o ha med sej o tittar han så vet jag jag kan reda ut de. Kommer in. Han travar in med korta spända steg. Försöker få fram han till handen men kryper ihop liksom. Gahhhhhhh Startsignalen ljuder . Jag skiter i detta tänker jag. Jag utgår innan jag börjat.

Nej förresten de gör jag inte. Fattar galopp….benen som trumpinnar..upp på medellinjen. Halt o hälsar. Börjar med trumpinnsgalopp ur halten. Ja tänker jag…hur i helvete ska detta gå.

Snett igenom ökad trav-jo jag tackar. Härligt nej vi sätter fart med myrsteg…..blir lite full i skratt på diagonalen. Hur i helvete ska detta se ut (svär mkt märker jag vilket jag oxå gjorde denna kväll iallafall innan ritten)

Vänd rätt upp i öppna. Iogurte tycker här inte att vi ska va på nån medellinje eller ens trava jämt…försöker på nåt sätt att sätta mej över allt ,bara glida med liksom. Här blir ju inledningsbetygen 4-5-5- Härlig start Inte ens 50%

Allt eftersom så blev han framriden o ”klarade” serier,sax o grejerna iallafall. Vilken härlig start. Lyckades med konststycket o få 62% iallafall. Då spekulerar jag i om han fått 6-7 på starten så hade de varit rätt ok

Men som skrivet. Det gick så över förväntan i söndagens klass. Man lär sej nåt hela tiden.

Gula katten hade ju för några månader sedan kissat i min högtalarväska som jag har mitt headset i…som tur va tom. Igår hade han nog kissat på Lars IPad. Inte kul de heller. När djuren har huset som toalett.

Igår red jag båda. Iogurte lite trög Festus pigg. Var till stan o handlade hästmat. Lagade älgfilegryta m vin.

Idag blir de rida och Kristinehamn/Karlskoga för träningar.