5 juli

05.45 Fikar. Huvudvärk.Tror blodtryck för de susar oxå. Men de går över ,vakna några ggr i natt o märkte.

Nu laddar jag för en heldag. Rida helst 5 st.Kanske behövs när jag skippar min planka haha nä men vi får se. På em droppar de in 3 ”tantläger” deltagare.

Jag gjorde 4 pajer igår till middagen. Det är för många men en stor köttfärspaj en broccoli/fetaost paj ,en broccoli/gorgonzolaost paj och en skinkpaj (till Birk) Man kan frysa in portioner sedan.Perfekt.

De ska rida i morron fm oxå. Sedan åker jag till Karlskoga efter detta.

I går red jag Festus…han blir lite styv när han vilat. Behöver hållas mjuk. SKa jobba bara med mjukhet. Det gör man väl alltid men jag gillar o ha fokus på nån grej så jag inte hamnar i serier ex vis. De är inget större problem om han är just mjuk eller de kanske helt enkelt är GRUNDEN. jag tänker på.haha

Iogurte blev lite tvärsom eller inte? tränade faktiskt ”passage/piaff”grejer. Han upplever jag att man får ta från samlingshållet för att utveckla. Kanske kan va lite Iberiskahästar grej? strunt samma. Det går helt OK. Låter de va lite ”lätt” för han. Han kan va rätt lat och hetsar definitivt inte upp sej. Jag peta till lite extra en gång igår då svarade han med en ponnygrej..ner m huvet o skutta i en bakut . Hahahh. Han är rolig.

Kom på att jag ska bara rida st georg resten i år. Kändes rätt gött o bestämma. Båda är nu anmälda i dressage academy grejen som jag VET jag inte har nåt med täten att göra. Precis som Falsterbo. Kul om man tar sig vidare. Kan inte tävla mot gångartskanonerna om de går bra men man kan va med i ytterkanter liksom. Att ta sig till olika event/finaler eller cuper får bli vinsten tänker jag. Man måste va realist.

Hästar 7-9 år som går st georg tävlar om finalplats i Linköping-stor tävling i nov.

De 20 bästa går till finalen. Minst 65% för att gå till final.

Är som en magisk gräns vid 65%. Lätt att hamna på 63-64%. Jag har en 66 :a på Iogurte. Anmälde Festus efter hans 66% för jag trodde inte riktigt att de skulle gå så bra.

Därför bara st Georg + att Festus som ändå är så grön tycker jag med tanke på en LA debut juli 2021 har vunnit sina tre (gått 4) MsvA klasser.

Så i med kaffet och ut i de fina vädret.