8 sep

05.40 Huvudvärk och japp ska börja fika. De går över men en trasslig natt. Har väl ingen betydelse egentligen tror jag men kan va en medbrottsling av nåt slag.

Igår red jag 4 st. Red lite bättre än dagar innan. Får planera ridningen utifrån vad jag hinner i helgen. Inget troligen. Behöver då rida Festus/Iogurte idag. Så inte dra benen efter sig för mkt nu på morron.

Jag behöver åka 9.40 för en lektion i Molkom. Efter den rullar dagen på och avslutas på Alsters Herrgård med arrangemang av mors hantverk inför stundande höstmarknad i helgen.

Idag kommer Birk hem och han ska göra ett arbete åt nån. Köra höbalar. De är bra.

Ser en engelsk verklighetsbaserad serie i tre delar. Morden i Barking. Fyy faaan vilket jävla polisarbete. Önskar jag inte börjat men vill ju nu se hur de löser sig. Och att det HAR hänt……..Vilket slarv och SÅ fördomsfullt. Med andra ord : den rekommenderas. Handlar om mord på homosexuella oh polisens ”ovilja” att bry sej. Hur de anhöriga får så mkt skit.

Vill sälja ettåringar. Svårt då ettåringar inte är de vackraste.

Klippte allt gräs igår. Tycker de är skönt. Fridfullt, blir fint o de luktar gott.

Gällande nedgång av tävlingar eller antalet starter rättare sagt:

Då jag både tävlar och dömer kan jag inte se nåt egentligt mönster. Många komponenter. Tror att en eventuell reglering inom ett distrikt INTE är bra.

Beror de på:

Avstånd? Ja till viss del lite beroende på status. Högre klasser ”vet” man är oftast längre ..

Premier? Nej faktiskt inte. Gynnar få och du kan se i startlistan till 90% hur de kommer falla sej

Anmälningsavgift? Inte till de högre klasserna iallafall.

Uppstallning? Ja till viss del. Att de med permanenta boxar tar bortemot 2000:- för en bokning oavsett 1 eller 3 dagar är ett sätt för arrangören att då gardera sig för ett lägre antal anmälda.

Dagbox ex vis kan fakiskt kosta 1800 . En kompis ville till Linköpings stora tävlingar. Bara över dagen. Ville kunna lasta ur och göra iordning hästen …de va allt. = daguppstallning. 1900:- Gick ej att dela på.

Grevagården kosta 400:- dagbox. Då fick jag 2 spånbalar. (tog med hem) Inte så farligt alltså.

Domare? Njae tror inte de. Möjligtvis om man har kvalklasser men tror inte.

Anläggningen? Kanske lite. Långa avstånd är svårt. Med en del hästar som är oroliga i transport osv.

Hur gör man??? Vet inte. Klimatet med överförmynderi/ sociala medier är inte så positivt heller. Hört många som säger de är inte lika KUL längre.

Man har ögonen på ej så att säga. Det är en ytterst liten del i dressyrvärlden som är ”dumma” mot sina hästar. Man kan ju se att det händer på ett större plan.

På Grevagården ex vis såg jag en person filma en ryttare på framridningen-jag tänkte med en gång att fasen vilka bilder man kan plocka ut där. Jag såg ingen koppling mellan fotografen o ryttaren.

Den grupp som är minst sårbar är de som rider högre klasser. Där är de många som jobbar med de.