15 aug

05.53 Fikar. Bättre idag men fortfarande högt. Gahh vilken dag de blev igår. Mkt blev gjort iallafall. Tar de från början.

Gick ut till stall då ston skulle in för dräktighetskoll. Ser du att mitt föl haltar. Ser ut som hovböld. Jag går till stall först och tar ut hästar o ger hö(förstås) Veterinären hör av sej o är 40 min tidig. Asbra men jag är själv….. Lars kommer ut och vi tar in ston m föl. Sedan ska Samantha och ett sto till in. Då vill inte Floki (2 år) bli ensam m gänget när extra-mamman S går in så han får springa lös bredvid vilket han gör.

Veterinären kommer o vi börjar. Samantha-dräktig. Sedan går strömmen…. Vi passar på att kolla föls. Troligen hovböld. Får använda ficklampa.

Ingen ström. Vi börjar kolla manuellt så att säga -utan ultraljudet och de andra kändes oxå dräktiga. ..

Jag rider Iogurte som känns bra. Ska rida Festus som jag hade en magkänsla med redan när jag hade släppt i hagen. Nåt som inte stämde. Satt upp o red 5 meter. inte bra. Behövde inte ens kolla. Ett bak…..ser ut som hovböld. In med han o tjänade in nån minut. Ska nu in o kontrollera Birks packning som skulle installeras på Södra Vikens internat för skoltid. Sängkläder osv packa…..Matta-termos-matlådor mm. Ett föräldramöte vid avlämnandet. Åker 11.30. Trevlig skola. Åker därifrån 15.

Till saken hör att jag har fått stress? eksem. Nåt så ini helvete. På 4-5 ställen på denna kropp….bränner o kliar….Jag sa vi får åka till apotek och fixa mer salva. Vi skulle oxå köpa några fler färgburkar till ladan.

Jag funderar på appen Kry……kollar lite. Jag sa : Jag provar Kry. Tog bild på två av områden och registrerade mej. Spännande……… Jo då om 16 min ska en läkare ring mej. Riktigt pirrigt. Han ringer och säger ditten o datten o är noga med att inte diagnostisera utan säger att han skriver ut en lindrande salva o bl.a bl.a De gör han under tiden vi pratar så allt tar 20 min. Hämtar salva. Nu får vi se.

Varit skeptisk till appar MEN ist för att ringa till vårdcentralen , få rätt telefontid o fjäska till sej en tid så kändes detta så skönt.

Handlade färg och hämtade salva. Handlade mat.

Hem igen. Tog svängen förbi stall o kikade på sjuklingar. In o åt lite(missat lunch)

Lagade köttfärsbiffar med ost o saltgurka i. Gjorde en gräddsås o in i ugnen. Kokade pasta. Gick ut o målade klart näst sista sektionen på denna sidan av ladan. .

Te o en macka. Fortfarande huvudvärk om än lättare.

Idag rida…måla…. fixa. I morron kläcks förhoppningsvis lite kycklingar som ska tas om hand.

Planera lite inför läger. Ev tävla till helgen.