12 juli

05.45 Fikar. Starkt –gott. Man kan säga det är mitt i sommaren kanske??? Vädret igår mer skönt och verkar bli så även idag.

Igår red jag hästarna…ska rida alla idag oxå eftersom i morron blir de vilodag. Ska till Örebro hela dagen.

Alla tre va OK igår. Hade lite träning. Birk körde hem balar som va klara. SKönt och duktigt.

Jag sammanstrålade med Lars på Ikea där vi införskaffade ny spishäll(rea) och ny diskho. Grejen är att vår diskho är den finaste. I vit porslin. Men grejen är väl att den är mer som prydnad i många hem men nu efter ca 10 års handdiskande blivit mer grå. Iallafall i hon så att säga. Håller inte heller tätt. Nåja passa på då de va rea även på just den vi köpte.

Höll oss /eller mej från att köpa servetter o ljus. Tog en busig sväng in på Myrorna när jag skulle hem. Hitta byxer o tröja(domare) + en asfrän piedestalgrej. MEN kö så inni helvete så jag tacka för mej o gick.

Kom hem o mötte hovis som jag glömt. Hon skodde Carros , verkade ett so och kommer tebax i morron för några fler.

En sak som kan provocera mej……… har man bortemot 20 hästar på en gård är de ganska svårt att hålla ALLA perfekt i fas rent hovmässigt. Det händer grejer. Visst man kan boka ….räkna ut osv. MEN däremellan är de tappskor, hovböld? nån hovis med förhinder/sjukdom osv…så schemat ruckas på.

Det var en o kolla en unghäst. Rynka på näsan o sa den va lång i hovar. Tog kort på just de osv. Ja sa jag. Hovslagar kommer i övermorron till des här 3……Kommer ihår första året när länsstyrelsen hade koll.

De gick ut på lösdriften o kolla alla hovar ,noterade att 2 behövde hovslagare o noterade detta. Ja sa jag men när jag har (då) 25 hästar på gården behöver alltid nån hovslagare snart. Alla KAN inte hållas perfekta o pusslet med att de oxå växer ojämt är dessutom ytterligare en del i de. Nån kan gå 10 veckor nån måste på 6 veckor eller så.

Nåja. Rensade ur garderoben….igen. Nu tog jag kläder som var helt oanvända….dyra eller vadsom. En full sopsäck blev de. Tröttnat på prydnadskläder. Så mkt plats har jag inte.

Ställer i sadelkammare. Gillar återvinning.

Har nu två tävlingar att anmäla/betala till. Faan att man ska lyxa sej m,ed två hästar….dyrt de blir. Eller dyrt? kanske inte dyrt men de blir mkt pengar.

Idag nån träning ,ev till mor.