19 april

06.07 Fikar. Trött ..faktiskt. av allt möjligt. La mej 23.40 då jag kom hem vid 22.40 efter en tur till Kumla.

Festus skulle vara med på programclinic. Som för vår del,just miljöträning.ÅÅÅHHHH va de behövs. SPeciellt inomhus.

Tittar inte på nåt specifikt utan reagerar på ALLT. Smyger..andas knappt. Uppspärrade ögon o öron inför publik osv. Men gör inget speciellt. Typ kan inte fatta galopp eller skritta rakt fram.

Vi red fram o kom sedan in i ridhuset. Jag kände igen känslan från att ha klivit in på tävling ex vis Fagersta där han inte gjorde ett byte pga spänning. I huvet.

Släppte ngt men va svårt. Han bytte fint och är ju ganska stabil. Jag funderar på Lidköping….

Iogurte viktig tävling. Lövsta. Festus inte viktig. Båda anmälda. Jag sover i bilen. Jocke följer med. Det scenariot blir att jag åker torsdag. Rider på banan på kvällen. Kan rida på banan fredag morron. Startar Festus 12 fredag (först) och lör. Iogurte behöver oxå gå på banan men är mer upphetsad på framridningen för andra hästar inte vanligtvis på banan.

Lämna Festus hemma för de är jobbigt?? Får betala ändå. Nytt betalsystem. Betala efter tävling. Jag vet man får betala ändå om man inte har intyg men detta stör mej:

Lidköping har 104 permanenta gästboxar. Det är 48 st bokade inför helgen. 1500:- kostar de. Att få sätta i en elkontakt 500:-

Skulle jag stryka mej så faktureras detta ändå OK med klasser men jag får betala box o el. De r ju inte Jababoxar som beställs o byggs. utan riktiga stall. Alltså SÅ dåligt. Jag tar ju inte platsen för nån annan heller. Skulle jag dessutom ha ett intyg att hästen är halt får jag anmälingsavgift tillbaka men INTE box/el……. hur är de möjligt??

Idag ska jag dessutom bevittna en fortbildning i Karlstad som känns sådär när de är 1000 projekt o tankar i luften.

Red förresten Int II på Iogurte i går. Filmade. Klarade programmet och kanske skulle kunna få 60%”Satte” allt men de klart…… Inte superstabilt o upphetsande men tekniskt.

Dags o sätta fart