5 feb

05.38 Fikar. Behövde inte gå upp såtidigt men vakna ändå…

Vilket jävla ”jobb” man har, När jag satte mej i bilen i igår…kl 7.00 var de -13 grader. När jag steg ur i Örebro va de -14. Hade lektioner i 5 timmar ca. Oisolerat ridhus utan nån värmedel. Åkte 30 min hade 4 lektioner till. Visserligen blev de varmare på dagen en sväng så länge solen va framme men när jag kl 18 satte mej i bilen för att åka hem va de -10. Ute hela dagen. JAG FRÖS INGET. trots inga värmeattiraljer. Mina sulor är trasiga….. den ena. Det står i det finstilta de ej tål fukt. Lätt o hindra….not.

Mina vantar är ena batteriet obrukbart…. Värmefilten i reserv fortfarande. Men ändå.

Nu har jag världens bästa klädkit. Här ska ni få höra.: Jag är rätt frusen trots all träning inne hos oss. Men har detta renaulds syndr0m på fötter bl.a

Raynauds fenomen

Raynauds fenomen är när vissa delar av kroppen tillfälligt får sämre blodtillförsel, oftast fingrar eller tår, som då blir vita. Det är ett ofarligt tillstånd, men kan ge smärta, stickningar och domningar. Mellan attackerna är de drabbade kroppsdelarna helt normala.Tror jag förstört fötter bl.a när jag jobbade som ridskolechef med sena kalla vinerkvällar. Gick då in o värmde kalla fötter i varmt vatten = förstöra blodkärl.

KLÄDSEL:

Kängor i skinn. 3 nummer för stora. med en extra graningesula.

tunnare ullstrumpor samt tjocka ullsockar.

ankelvärmare i ull

långkalsonger-mysbrallor och termobyxor.

T shirt-långärmad tröja-ulltröja

handledsvärmare i ull

en / två scarfliknande

lång termojacka

för stor hellyhansen dunjacka över

ullhalsduk -lång som ligger som ett lock runt hals.

vanlig mössa- ullmössa ovanpå den.

valfria vantar.

Allt ull hemstickat.

Nåja.

Jag hann ta stallet förutom 3 boxar innan avresan. Var hemma 19.20. Åt två ostmackor i bilen o en slatt fil. Hade med 2 bullar o vatten. ett päron Hade en vision att hinna till en mack eller mc donalds men gjorde de inte.

Bullar o päron till lunch. Funkade. och tuggummi förstås.

Kollade TV -duschade o somnade i soffan

Innan jag somnade skrev jag till Madde i Hagfors o kolla om allt va klart till träningen i morron…….Hahahhahahahahah de va den 12 inte i morron. En extra hemmadag. Vilken jävla turjag fråga. Där ser man va bra de är att dubbelkolla grejer. Speciellt om man inte vill stressa till hagfors o se att de är fel dag.

Jag såg ju sen på vår kommunikation att de står 12. Trött man kan bli på sej själv.

Så idag har jag en träning på fm. Rider Iogurte.

Lars har byggt en vägg till lösdrift. Vi gjorde ett tak men de verkar inte vara där. Meningen är att de ska sova där men ligger ist lite här o där. Tänkte de bli mer som en stor box nu. Får kolla nu idag när de ljusnar.

Böjprov på hästar idag. Alltid spännande.

Kanske tar o städar ”tvättstuga”. 80% av allt används inte. Bara grejer liksom.