31 jan

05.37 Fikar. Härligt ..sista dagen i en av äckelmånaderna. Anmälde till tävling igår. Känns vår-likt iallafall även om man har frusit halvt ihjäl på de första tävlingarna…

Red Iogurte i går. Var rätt bra. Tog ett lugnt pass. SKrittur i skogen. Men de gör jag rätt ofta. Inte lång men den blir.

Matlagningsmåndag. Åkte o handlade. Blev nån slags currykyckling i ugn,stuvade makaroner o falukorv….stroganoff… kokte ris. Gjorde lite matlådor till ris och resten i kyl. Birk åt en stor portion kl 18 sedan lukta de igen vid 21.30 Ny portion. Man får vara glad de inte bara är godis o pizza dock.

Nu började Filip o Fredrik igen… orka förstås inte se på ordinarie tid utan får kolla när kvällen är fattig på program. Kul.

Idag ska jag till stan på ett möte ,en träning,vilodag för Iogurte.

Carro satt upp på Candy för första gången. Jättesnäll o jättefin .

Det är svårt detta med hästar o folk. ALla har sin teori o uppfattning av vad som är ”rätt”.

Jag personligen anser ju att de handlar om träning.Lite komplicerat då den du ska träna är en art som är flyktdjur. Men träningen i sig är densamma.

Vi som logiskt tänkande kan i en träningssituation tänka(när de tar emot): Jo jag behöver tugga på här…. de släpper snart och gör jag 5 repetioner till så blir de bra.

Hästen som tänker flykt: Det här tar på krafterna….om jag far iväg, stoppar eller springer i sidled tycker jag nog de lättar av. Kan ju inte förstå att man behöver ”va i de jobbiga” för att bli tränad.

Hästen har troligen inget inbyggt behov av eller önskan o bli starkare o bärigare.

Vi ska förmå den till de. De ska bli angenäma ridhästar med olika mål satta av oss. En häst med långa bakben kommer troligare ha de knöligare med undersattheten. Eller tråkig halsansättning svårare att få upp rygg. Där kommer teknik och förståelse in. Men de kan bli jobbigt och upplevas i motstånd.

Nog om detta