8 jan

06.04 Fikar. tur .man vaknar själv dock lite senare än tänkt. Inte 100 på allt på nya mobilen. Jag förberedde lite igårkväll , stekt på en älgfransyska..lagerblad,senap,fond,morötter ,enbär mm som ska ligga uder dagen i slowcookern. Fär köpa med grädde på vägen hem från hHagfors så de blir sås oxå.

Ska försöka äta ur frysen. Bara köpa mjölk o de där. Tänkt så förut o då ser man nåt recept nånstans….

Igår …ja vilken förmiddag. Hade planerat ihop dagen så de rann på. Redan då skulle jag ha fattat att hjälp är bra.

I grova drag var planen denna: Stalltjänst med lektion 9 sedan rida Festus och 11.15 ny lektion och 12 lektion. Därefter vaccinering av två och 2 åringar in för att ”spekulant” kom. Carro skulle ta in sin skadade häst för att få en titt på den

På kvällen blev ridtid 1 ändrad De ville rida senare. Ok jag fick då mer tid för Festus och tänkte göra stallet jättenoga o fint. Hade mockat hälften. då 12. lektionen tillika veterinären ville rida tidigare då de kört ihop sej. Hm..Ok sa jag . Släppte grepen o tog in Festus. Hade en timme på mej. Just de ..fick ringa Carro som behöver komma tidigare för att ta in häst. Red…..folk börja droppa in.

Tala om vem 10 lekitionen skulle rida…fick ut dem i manegen o samlade ihop folk för att ta in 3 st 2 åringar två ston m föl. Kunde leda 3 st. In med dessa i olika boxar. Ut i manegen o hade en lektion. Då kommer nästa två in o värmer upp. Ut i stall. Visar vilka som ska vaccineras med sina pass. Carro kommit.

Lektionen klar 12. Vi tar ut mammor m föl och låter de andra vänta in ”visningen” Nästa lektions ekipage dyker upp. Nu står 2 åringarna i ”fel” boxar o behöver flyttas dit mammor stod. Hästar på gången. Veterinären åker. Carros häst kvar. Den ska ha pencillin o lite annat. Hittar alla attiraljer. Fixar det. Gör iordning hästen för sista lektionen. Har nu glömt när Emma ska komma o titta på 2 åringar….. Har sista lektionen och faktiskt när den är färdig kommer hon.

Har fått ett meddelande att hon var på G men ej sett. På stallgången är de högar av skit som jag slängt ut från de boxar 2 åringar stod för de riktiga ägarna skulle ta in hästar= dubbelmock typ.

Klockan är nu 13.00. Fick en halv banan av Fernis vid 12. Vi släpper 2 åringar i manegen o kolla. Carro kvar som tur ä och vi tre tar ut dem till ston.

13.30 In o sopar ihop de värsta på gången. Går själv in o steker potatis o två ägg. Byter strumpor. Går ut igen för att städa stallet. Förbereder insläppshö. Kör in torv. 15.30 Insläpp. Mitt i insläppet börjar Lars skrapa med skopa o traktor. Spännande insläpp. Tur man är en gasell???

16.00 Hästar inne..rent …äter hö. Kvällshö framme. Går förbi höns o fixar vatten o mat. 17.00 Går ut igen för att fixa kvällen men då ärFernis tebax så jag kan gå in igen. Sätter mej i soffan med ett glas vinbärssaft o en knäckemacka. Sitter där länge…….

Hahahah Under denna dag red Carro oxå Avvicci som såg SÅ fin ut!!! Iogurte gick lektion oxå jättefin. .

Idag ska jag ”bara” mocka fm och vara i Hagfors kl 12 för träningar. Vaknar UTAN huvudvärk. Kan då konstatera att stress av detta slag inte påverkar alls. Hahhahahaha