5 nov

05.58 Fikar. Ny dag nya omöjligheter ..eller?? Igår red jag Festus. Kändes rätt bra. Lugnt pass. Ska vet checka honom oxå till veckan. Ett för mej nytt påfund. Gjorde min första koll i vintras. De är bra kanske.

Idol igår. Skönt att Ida åkte .Jävla bra de är som är kvar. Om killen från Kristinehamn kunde sjunga ut lite mer ….magisk röst men Nike äger. och den andra tjejen. I min smak lite för fint liksom. Hela Nike är cool.

När man inte mår jättebra psykiskt/mentalt eller va de nu är ..är de extra lätt att gå igång på vissa saker.

Folk som håller på med ridning ska fasen nästan schablonmässigt säga: Behöver bli starkare. Orkar inte höra.

Man har de som en livlina. Hur stark behöver en häst vara för att gå med eftergift på en 20 m volt. ??Eller allt egentligen.

ex vis: Visade min film på 17 byten i varje. Alla på med en eftergift och jämna rena. Förväntade mej typ Oh va coolt o roligt. Inte Det blir nog bra när han blir starkare.

EN annan film på en häst som aldrig kunnat länga i trav som nu börjar närma sej. Man tror: Oh va gött….kommer bli fint. Ist : Det blir nog bra när han blir starkare. Jag hör de några ggr varje träning jag har så att jag överdriver? ja de gör jag säkert.

Själva uttrycket är negativt och bakåtsträvande på nåt vis. De flesta som rider fattar att ALLA hästar ska bli starkare. Det är liksom de det går ut på. Börja med dans ?? ALla behöver bli smidigare och starkare parallellt med att lära sig saker.

En annan rolig grej jag kom på igår. Ett ekipage…första gg för mej. Hästen ville inte flytta sej för skänkeln i skritt. Vi började där. Blev sur o bråkig och bl.a bl.a. Började lösa sej Vad gör man när man stöter på dessa problem? De kommer förr eller senare. Städa bort dem…

Jag tog exemplet gå ner i spagat. Jag vill gå ner i spagat. De går inte. Vad ska jag göra???? Byta coach?? Ja de behövs faan ibland, Bort med den. Ska jag byta tröja??? Skor??? Nej jag ska träna ihärdigare. Ofta..målmedvetet osv.

Nog om detta. Idag stalltjänst och sedan rida. Kontorsarbete och städning. Sedan blir de tre damer på läger. Vi ska käka middag och snacka över ett glas vin. Rider i morron igen.