20 okt

06.00 Fikar. Lite samma scenario som tidigare dagar. Man kan undra varför blodtryck höjs på natten…eller inte(jag sover själv-haha)

Nåja. Igår var en pysseldag.Stalltjänst,en träning med Elsa och stadsbesök. Hemma till lunch och lite hemmafix. In o ut några gånger för hästrelaterade projekt. Lagade ugnspannkaka och en ugnskycklingsgrej.

Idag blir de ridning o träningar.

Svagt respons på en frågeställning gällande tävling jag gjorde på Facebook.

Funderar fortfarande på tävlandets överlevnad osv.Många gånger hör man arrangörer prata om ”de måste gå ihop” Ja de måste gå ihop men vad är ”gå ihop”? Överskott på 1000:- eller 10.000:-100.000:-Hur stort behöver överskottet va för man ska arrangera tävling??Är överskottet viktigare än tävlingens överlevnad? Vill man ha fler som tävlar bör man stoppa höjning av alla avgifter eller t,om sänka.Nu drar jag alla över en kam för enkelhetens skull:

  1. Behövs premier? Man tackar om man får men premien i sig har inget att göra med anmälans vara eller inte(tror jag) Det är få som får ta del av de och man kan vara överlycklig för sitt resultat kanske mer än en 500ring. Lägre anmälan inga premier.
  2. Vara effektiv gällande domare. Våga avboka.
  3. Uppstallning …om man nu kan erbjuda detta ,erbjud dagbox till rimligt pris. Ni som har permanenta boxar får ju in nån krona ist för högt pris och få använder…
  4. Håll koll på klasser. Vilka program genererar flest starter.
  5. Vad kan man göra i Värmland för att vi ska kunna fortsätta tävla?
  6. På stenåldern(i min ungdom) startade man nästan alltid två klasser i Lätta klasser ,man kunde i princip alltid ha uppstallning vilket gjorde de mesta lättare. Tror de kunde va bra nu i bränsletider. SLå två fluger i en tävling?
  7. Bra om man börjar spåna i detta….tror jag iallafall.

Ja hur ska de bli? Avbokat två sista tävlingar delvis pga ekonomi och höst. Nu är de mer kostsam att åka på meeting. dvs man tävlar i fler dagar o behöver då mer uppstallning samt andra domare(oftast) som har längre resväg(ibland) eller iallafall vars fler.

I runda slängar oftast 500:-per start(2-3 st) uppstallning bortåt 2000:- elplats o då kanske bara till kupevärmare 500:_ Bränsle typ 25 mil x 2

Ser på flera tävlingsplatser att de tar 580:- för en start i svårare klass..

Blir tufft .

37Tore Olsson, Sussanne Johansson och 35 andra6 kommentarerGillaKommenteraDela